James Stove Lorentzen.

Vil utvide park på Økern med 6.800 kvm

– Det er viktig for oss at nærmiljøet på Økern blir ivaretatt, og at vi tilrettelegger for mer grønt og rekreasjon i et område som er under sterk vekst, sier byråd for byutvikling James Stove Lorentzen.

Publisert

I sommer vedtok Oslo bystyre en reguleringsplan for den kommunale tomten Økern Torgvei 6 med ca. 900 boliger, en park på 39 mål, ungdomsskole, flerbrukshall og barnehage. Lokalmiljøet har involvert seg sterkt i utviklingen av Økern, og blant annet ønsket seg flere idrettsflater og mer grønt i sitt nærområde.

Byrådet setter nå i gang en begrenset omreguleringsprosess for å utvide parken.

– Det er viktig for oss at vi får en bred medvirkningsprosess i det videre arbeidet, og vi vil også at nye idrettsflater blir vurdert i utvidelsen av parken, sier James Stove Lorentzen i en pressemelding.

Det er ikke hele planen som skal gjøres om. Byrådet ber om en omregulering av felt 3 og 4 på den sørøstre delen tomen for å utvide parken. Utvidelsen skal ikke forsinke bygging av den planlagte ungdomsskolen, flerbrukshallen eller den allerede prosjekterte parken.

– Skolen, flerbrukshallen og parken er sårt tiltrengte tilbud i nærmiljøet, og det er viktig for byrådet at dette kommer på plass til planlagt tid, sier Stove Lorentzen.

Ferdigstillelse av skole med flerbrukshall, barnehage og park er planlagt til skolestart 2027.

Powered by Labrador CMS