Content

Vil sette ny standard for leilighetsprosjekter

For eneboliger har det lenge eksistert et standard byggesystem. En tilsvarende struktur har derimot manglet for leilighetsbygg. Det bestemte Witor Entreprenør seg for å gjøre noe med. Resultatet er LeilighetsExperten.

LeilighetsExperten (LEX)

- LeilighetsExperten ble etablert av Witor Entreprenører, som har over 30 års erfaring i bransjen, i mars 2020.

- Datterselskapet ble etablert for å utvikle et system hvor vi vi gjentar prosessene, selv om leilighetsbyggene er forskjellige.

- Ved å systematisere alle ledd i planlegningen og gjennomføringen, bedres kvaliteten, effektiviteten og kontrollen i byggeprosessene.

- LEX-prosessen går ut på å bruke samme byggesystem, leverandører og prosesser fra tilbudsfasen til ettårsbefaring i alle prosjekter.

Fact: Click to add text

Hvis ikke alt er planlagt og tilrettelagt for håndverkeren når han eller hun står på byggeplassen, så blir prosessen fort dyr og lite effektiv. I LeilighetsExperten unngår vi dette ved å strukturere alle prosesser i gjennomføringsfasen av et bygg, forklarer daglig leder Tor Øyvind Skaug i Witor Entreprenør og LeilighetsExperten.

Bedre kvalitet og pris.

Med LEX-prosessen er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Ved å systematisere alle ledd i gjennomføringen, bedres både kvaliteten, effektiviteten og kontrollen i byggeprosjektet. Standardiseringen og systematiseringen resulterer i bedre kvalitet og lavere pris. LeilighetsExperten bruker faste leverandører og følger opp hele prosjektet fra A til Å. Dermed gjør det også jobben til utvikleren enklere, da selskapet også kan ta dialogen med sluttkunden.

– Det er fordelaktig for alle parter. Vi håndterer kunden bedre enn en utvikler, fordi vi har god kjennskap til produktene og alt vi putter inn i leiligheten. Det er viktig at kunden vet hva han får av standardløsninger og hva han vil ha som tilvalg. Når alt er standardisert, har vi kontroll på dette til enhver tid.

Også materialene er de samme i alle prosjektene. Betong brukes i råbygget, fordi det passer til alle typer bygg og er raskt og rimelig å sette opp.

I full sving.

Det var under nedstengelsen etter starten på koronapandemien i mars i fjor at Skaug og resten av teamet i Witor brettet opp ermene og startet LeilighetsExperten. I november var nettsiden på plass, og allerede nå er byggeprosessen tatt i bruk i blant annet prosjektet Krokenveien Terrasse i Hønefoss, som er et bygg bestående av 24 leiligheter.

– I dette prosjektet har vi integrert systemet for fullt. Det fungerer veldig godt, sier Skaug, som håper at LeilighetsExpertens metode vil sette en ny standard for gjennomføring av leilighetsbygg.

Powered by Labrador CMS