FORTETTING: Dette prosjektet er med å utvikle sentrum med flere boliger.
FORTETTING: Dette prosjektet er med å utvikle sentrum med flere boliger.

Vil bygge 87 leiligheter og næring i opptil åtte etasjer

Dagens to eldre næringsbygg går med denne planen over i historien.

Publisert

Oslo-baserte Strømmen Næring har ifølge et nylig innsendt reguleringsforslag store planer for sin eiendom på 2,9 mål i Årnes sentrum.

- Foreløpig leilighetsstruktur for alle plan vil gi totalt 4.900 kvadratmeter. Det er foreløpig tenkt ca. 87 leiligheter, fra ettroms til fireroms. Øverste etasje får de største leilighetene. Næringsarealet i første etasje er foreløpig planlagt med ca. 1.200 kvadratmeter, skriver plankonsulent Norconsult Jessheim.

Kommunens viktigste senter

Årnes er kommunesenteret i Nes i Viken, snaut tre mil øst for hovedflyplassen på Gardermoen. Formålet med planarbeidet for Rådhusgata 2-5 er å fortette eiendommen i tråd med kommunedelplanen for sentrum.

Eiendommen som ligger 270 meter fra Årnes stasjon, består i dag av to eldre kontor- og forretningsbygg samt en parkeringsplass.

- To av de viktigste hovedhensiktene i kommunedelplanen er å utvikle Årnes som kommunens viktigste senter for forretninger og servicetilbud, og legge forholdene til rette for bygging av attraktive boliger for alle aldersgrupper, påpeker plankonsulenten i initiativet.

Det er lagt opp til åtte etasjer over en parkeringskjeller. Næringsetasjen på grunnplanet blir fem meter høyt.

Høye etasjer

- Erfaring tilsier at en etasjehøyde mellom fire og fem meter gir størst fleksibilitet for næringsaktivitet. Eksempelvis vil matbutikker kreve den takhøyden. Fra andre til åttende etasje blir etasjehøyden tre meter, kommer det frem i saken.

Parkeringsdekningen blir ca. 0,5 plasser per leilighet, det betyr at de minste enhetene ikke får parkeringsplass. Videre legger utviklerne opp til uteområder på etasjeplan to mellom bebyggelsen.

Utviklerne tar sikte på å starte reguleringsplanarbeid i mai, og deretter sende inn et komplett reguleringsforslag nærmere jul.

Powered by Labrador CMS