Daglig leder Henrik Melder overtok rollen i SBB i 2019
Daglig leder Henrik Melder overtok rollen i SBB i 2019

Vi utvikler eiendommer for de viktigste menneskene i samfunnet vårt

SBB Samfunnsbygg ser frem til å møte fremtidsrettede kommuner på Oslo Business Arena i mai. Endelig kommer det et arrangement som dette til Norge. Dette er en arena der kommuner og eiendomsaktører kan møtes og diskutere hvordan fremtidens utfordringer skal løses. SBB ønsker å være en langsiktig samarbeidspartner til stat og kommune for å bidra med gode løsninger på utfordringer som eldrebølgen, behov for flere skoler og barnehager, trygge sosialboliger, og tilrettelagte formålsbygg som høyskoler, tingretter og politistasjoner.

SBB Samfunnsbygg AS eier og forvalter samfunnsbygg i hele Norges langstrakte land. Totalt eier SBB I Norge over 500.000 kvadratmeter fordelt på 420 eiendommer. Med egne ansatte, lokal tilstedeværelse og egen forvaltning på alle sine eiendommer har de opplevd en imponerende vekst siden de etablerte seg i Norge.

Henrik Melder, daglig leder for SBB i Norge, sier det er veldig meningsfylt å skape bærekraftige bygg til de menneskene som vi oppfatter som de viktigste menneskene i samfunnet.

– Den viktigste delen av arbeidet vi gjør er å tilrettelegge for at de menneskene som hver dag går på jobb for å hjelpe andre, har de beste forutsetningene for å gjøre en god jobb. Vår oppgave er å lage tilpassede bygg og gode arbeidsplasser for sykepleiere, lærere, barnehagelærere, politi og andre offentlige ansatte.

Utvikler eiendommer som er tilpasset det offentliges behov

Med lang erfaring har SBB bred kunnskap om samfunnseiendomsmarkedet og deres leietakere. For eksempel krever politistyrker høy sikkerhet og lokaler som er operative 24 timer i døgnet. Skoler setter høye krav til utforming og tilpasning, slik at det offentlige kan levere sine tjenester i henhold til dagens og fremtidige behov, sier Melder. – Sammen med arkitekter og entreprenører jobber vi med å utforme de riktige lokalene for samfunnsaktiviteter som skal oppfylle dagens og morgendagens krav.

Ambisiøse mål for miljø og bærekraft

Bærekraft er en naturlig og viktig del av SBBs virksomhet. – Vi har en klar ambisjon om å bli verdens mest bærekraftige eiendomsselskap, forteller Melder.

– Vi er allerede godt i gang med dette arbeidet, blant annet har LHL-sykehuset på Gardermoen oppnådd Breeam-in-use sertifiseringen Outstanding, som det første sykehuset i verden. Det er vi selvfølgelig veldig stolte av, sier Henrik fornøyd. Dette er den høyeste miljøklassifiseringen man kan oppnå for et bygg i drift.

I porteføljen til SBB finner du blant annet LHL sykehuset på Gardermoen – det første sykehuset i verden som har oppnådd miljøsertifiseringen Breeam-in-Use Outstanding!
I porteføljen til SBB finner du blant annet LHL sykehuset på Gardermoen – det første sykehuset i verden som har oppnådd miljøsertifiseringen Breeam-in-Use Outstanding!

SBB ønsker å vise handlekraft i klimaomstillingen. De har derfor vedtatt mål om at de skal være klimapositive i løpet av 2030.

-Det er bare åtte år til 2030, men vi er allerede godt i gang og 50% av de nye byggene vi skal bygge skal være i tre eller andre bærekraftige materialer.

Målet er en viktig del av vårt løfte om å bidra til å bygge et bedre samfunn. For å oppnå dette må vi stille store krav til våre kunder, leverandører og andre involverte parter.

– Våre medarbeidere går på jobb hver dag med en klart mål om å bidra til at vi kan skape et bedre samfunn.

– Vi i SBB Samfunnsbygg er et relativt nytt team med ansatte som har lang erfaring fra eiendomsbransjen i Norge.

Det har vært en fantastisk reise hvor vi har bygget opp et drømmelag. Våre ansatte har lang og bred erfaring fra bransjen, i følge daglig leder Henrik Melder
Det har vært en fantastisk reise hvor vi har bygget opp et drømmelag. Våre ansatte har lang og bred erfaring fra bransjen, i følge daglig leder Henrik Melder

Drømmelag

– Da jeg begynte i rollen som daglig leder i 2019, fikk jeg muligheten til å sette sammen mitt drømmelag, og rekruttere fra øverste hylle. Det har vært en helt fantastisk reise hvor vi har bygget en solid arbeidsplass med dyktige og erfarne medarbeidere – rett og slett et drømmelag. Vårt team har lang erfaring fra eiendomsbransjen og mange har innehatt ulike lederstillinger i noen av Nordens største eiendomsselskaper, fortsetter Henrik Melder.

SBB Samfunnsbygg er godt rigget for å være en god og langsiktig samarbeidspartner for det offentlige Norge, Vi skaper bærekraftige bygg, som sikrer trygge arbeidsplasser til de viktigste menneskene i samfunnet. Vårt mål er å gjøre en like god jobb for våre leietakere som de gjør for samfunnet vårt, avslutter Melder.

Powered by Labrador CMS