SAMARBEIDER: Espen Thøgersen i Urban Jungle skal være med på å løfte boligprosjektene til Øyvind Moen i Veidekke Eiendom.
SAMARBEIDER: Espen Thøgersen i Urban Jungle skal være med på å løfte boligprosjektene til Øyvind Moen i Veidekke Eiendom.

Veidekke og Urban Jungle i samarbeid

Veidekke Eiendom inngår et nasjonalt samarbeid med Urban Jungle om utvikling av næringslokaler i Veidekkes boligprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Urban Jungle har spesialisert seg på naboutvikling og har gjort flere bygulvprosjekter i Oslo. Nå inngår selskapet et strategisk samarbeid med Veidekke om utvikling av næringslokaler i boligprosjekter rundt om i Norge.

– Vi tror vi gjennom bedre stedsutvikling vil skape grunnlag for mer attraktive boliger, raskere boligsalg og bedre økonomiske resultater. Gjør vi denne jobben bedre, så vil både vi og de som kjøper boligene vinne på det. Når vi ser den suksessen Urban Jungle har greid å skape i flere boligprosjekter i Oslo de siste årene, der de gjennom utvikling av gode næringslokaler bidrar til å øke både attraktiviteten til området og til boligprosjektene, så har de vært en naturlig samarbeidspartner å søke seg mot, sier avtroppende adm. direktør Øyvind Moen i Veidekke Eiendom.

Urban Jungle skal blant annet jobbe med Grønvoldkvartalet ved Fyrstikktorget på Helsfyr. Der skal Veidekke utvikle 400 boliger, samt 2000 kvadratmeter med næringslokaler på bakkeplan.

– Helsfyr er av mange ansett for å være en asfaltjungel tilrettelagt for kontorbrukere, ikke et nabolag tilrettelagt for de som bor der. I våre dialoger med naboer så langt har vi allerede lært at lokalbefolkningen elsker Helsfyr, men at de savner bymessige kvaliteter som gjør nabolaget attraktivt å bo og leve i. Det som oftest kommer fra naboene er at de ønsker seg sosiale møteplasser og et levende byliv. Disse innspillene tar vi nå med inn i design- og utviklingsarbeidet med mål om at prosjektet skal bidra til å løfte hele området, sier Espen Thøgersen i Urban Jungle.