BEDRING: Mens koronaviruset herjer, tjener Jimmy Bengtssons Veidekke mer penger.
BEDRING: Mens koronaviruset herjer, tjener Jimmy Bengtssons Veidekke mer penger.

Veidekke er usikker på pandemien

Veidekke tjente en halv milliard i andre kvartal. Men konsernsjef Jimmy Bengtsson er usikker på konsekvensene av koronaviruset Covid-19.

Publisert

- Etter alt å dømme vil pandemien prege samfunnet i de kommende kvartalene, og ennå vet ingen helt hvilke følger den vil få. I denne situasjonen fokuserer Veidekke på å bli enda bedre på det vi kan best: Å utvikle og gjennomføre lønnsomme entreprenørprosjekter på en kostnadseffektiv måte, i nært samspill med kunden, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

Han har akkurat lagt frem tall for andre kvartal og er fornøyd med bedring i resultatene. Omsetningen var 10,2 milliarder kroner, mens resultatet før skatt var 501 millioner.

- Veidekke legger bak seg et begivenhetsrikt kvartal. Produksjonen er opprettholdt på tilnærmet normalt nivå på tross av restriksjonene for å hindre koronasmitte, vi har omsatt for mer og levert bedre resultater enn i fjor, og vi har vunnet nye oppdrag som vi gleder oss til å ta fatt på i månedene fremover. Jeg retter en stor takk til medarbeiderne våre, som har møtt utfordringer med profesjonalitet, fleksibilitet, kreativitet - og hjerte for faget og for Veidekke, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

Entreprenørvirksomheten hadde ved utgangen av kvartalet en ordrereserve på 35,9 milliarder kroner. Virksomheten i Norge, Sverige og Danmark hadde en samlet omsetning på 8,86 milliarder kroner og et resultat på 297 millioner. Marginen økte fra 3,1 prosent i fjorårets andre kvartal til 3,4 prosent i år.

I løpet av andre kvartal ble det kjent at Veidekke selger eiendomsvirksomheten til et selskap eid av Norwegian Property, Fredensborg og et Union-fond. I andre kvartal leverte den norske delen en omsetning på 336 millioner kroner og et resultat på 91 millioner, mens den svenske delen omsatte for 384 millioner kroner og tjente 47 millioner kroner.