STAVANGER: LINK vant nylig kommunens byggeskikkpris for sin transformasjon i sentrum.
STAVANGER: LINK vant nylig kommunens byggeskikkpris for sin transformasjon i sentrum.

Vant pris for forbilledlig byrom

Industri Energi Holding dro hjem Stavanger Kommunes Byggeskikkpris for Industri Energi-kvartalet i Kongsgata.

Publisert Sist oppdatert

Industri Energi-kvartalet i Kongsgata 52-60 ble nylig hedret med Stavanger kommunes byggeskikkpris. Temaet i år var «byliv» og kommunen ønsket å hedre det prosjektet som på en forbilledlig måte gir rom for det gode bylivet, ifølge en pressemelding.

Link Arkitektur sto for arkitektur og landskapsarkitektur i prosjektet, hvor Industri Energi Holding var byggherre. Det er blitt lagt stor vekt på at utvidelse og oppgradering gjøres i et byplanmessig, antikvarisk og arkitek­tonisk godt grep i en sentral og utfordrende situasjon i  sentrum.

LES OGSÅ: To blokker til, så er det slutt

– Vi har fått til en god transformasjon av tre gamle og tre nye bygg som sammen danner en helhet. Ved å åpne den innvendige fasaden har vi knyttet byggene sammen med respekt for byen, og sørget for at en større næringsbedrift kan etablere seg i harmoni med småhusskalaen. Det gode bygrepet har bidratt til å skape liv i Kongsgata, sier Hanne Kruse som leder Team Stavanger i LINK arkitektur.

Juryens begrunnelse var blant annet:

“Kongsgata 52–60 representerer en interessant tilnærming til hvordan byen tas i bruk på en ny måte, og hvordan mindre bygninger kan slås sammen for å romme en stor arbeidsplass. Ved å rehabilitere bygningene mot Kongsgata, og legge til nye bygninger, er opplevelsen og identiteten til Kongsgata bevart.

LE OGSÅ: Vant Oslos arkitekturpris

Det arkitektoniske grepet gjør Kongsgata 52-60 til et foregangsprosjekt som viser hvordan større bedrifter kan etablere seg i byen ved å ta i bruk eksisterende bygningsmasse. Den gode byen er en miks av ulike funksjoner, og arbeidsplasser i sentrum er et viktig premiss for det gode bylivet”.