Eli Lilleeng Ertvaag står bak bygget som vant Cityprisen.
Eli Lilleeng Ertvaag står bak bygget som vant Cityprisen.

Vant Cityprisen Rogaland 2018

Årets vinner av Cityprisen Rogaland er klar.

Publisert Sist oppdatert

Det var stor spenning da Cityprisen Rogaland ble delt ut for fjerde år på rad under Citykonferansen i Stavanger. De tre nominerte til Cityprisen Rogaland 2018 var Sola Airport Arena, BGE Contemporary Art Gallery og Radisson Hotel Atlantic.

Til slutt var det BGE Contemporary Art Gallery som stakk av med den prestisjetunge prisen. Det er Eli Lilleeng Ertvaag som har utviklet BGE Contemporary Art Gallery. Arkitekt er Ramp, mens entreprenør er Kruse Smith.

– Sånn kan det gå med et litt over gjennomsnittlig interesse for kunst, og litt galskap. Det var bare en parkeringsplass, så det var jo en vill idé, sa Eli Ertvaag da hun mottok prisen.

«På et overordnet nivå skaper galleriet en styrket sentrumsforbindelse fra Kannik mot Vestre Platå og Våland med å vitalisere et område som tydelig har hatt behov for en høyere diversitet og større funksjonsmiks. Juryen beskriver valget om å opprette et privat galleri på tomten som en ydmyk og gjennomtenkt gest for sitt nærområde, og ikke minst et vågalt grep fra utviklers side. Omkranset av Kannikgården i vest, det gamle sykehuset i sør, Jugendbygget i nord og kirken i øst, ligger det nye galleriet elegant plassert med en tydelig og egen arkitektur, som på skånsomt vis løfter den historiske konteksten. Bygget i seg selv er gjennomført med høy kvalitet både i utforming av rom, dagslys og materialvalg, og fungerer utmerket til sitt formål – å stille ut kunst. I tillegg er det også planlagt for hvordan bygget kan transformeres i fremtiden, om nye behov skulle oppstå. Prosjektet har en høy overføringsverdi og er et glimrende eksempel på hva man kan oppnå ved å ofre 13 parkeringsplasser», skriver juryen om vinneren.

Juryen til Cityprisen Rogaland består av juryleder Per Fretheim (CEO og arkitekt i MAD Arkitekter Stavanger), Jan Inge Røyland (leder av næringseiendom i Eiendomsmegler 1) og Carl Henrik Borchsenius (næringspolitisk rådgiver i Norsk Eiendom).

Powered by Labrador CMS