TRE: Vestaksen Eiendom satser på treverk i sitt nye prosjekt.
TRE: Vestaksen Eiendom satser på treverk i sitt nye prosjekt.

Bygger 40 meter høyt kontorbygg – i treverk

Prosjektet til 300 millioner ligger 300 meter fra togstasjonen.

Publisert

Vestaksen Eiendom og Betonmast Buskerud-Vestfold samspiller om å realisere det ti etasjer høye kontorbygget på 6.800 kvadratmeter. Rivning av eksisterende bygg pågår og byggestart går rett over sommeren, ifølge en pressemelding.

– Dette blir Norges tredje høyeste trebygg etter Mjøstårnet og Treet i Bergen. Hele bærekonstruksjonen over bakken blir i massiv- og limtre. Det vil si at bygget blir uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp, sier administrerende direktør Stene Tømmeraas Bergsløkken i Vestaksen Eiendom.

Rett ved Drammenselva og med Drammen stasjon like borti veien, starter nå arbeidet med et 40 meter høyt kontorbygg i rent tre. Vestaksen valgte å gå for BREEAM Outstanding, det høyeste av fem nivåer for miljøsertifisering i Norge.

Bærekonstruksjonen skal være av limtre og to heis- og trappekjerner blir bygd i massivtre forsterket med limtresøyler. Vestaksen inngikk i fjor samspillkontrakt med Betonmast Buskerud-Vestfold. Målet deres er å signere avtale om totalentreprise i høst. Daglig leder Eskil Thorkildsen i Betonmast har ambisjonene i orden:

– Jeg berømmer Vestaksen som sikter høyt og tør å tenke nytt. I vårt hode skal dette bli Nordens mest bærekraftige bygg. Sammen med de beste konsulentene i Norge på sine fagfelt, bygger vi nå prosjektet digitalt før den fysiske byggingen starter i høst. Med den digitale modellen kan byggherren og leietagerne ta gjennomdiskuterte beslutninger tidlig, noe som medfører bedre kvalitet, HMS og vesentlig lavere totalkostnad, poengterer han.

Vestaksen Eiendom ser at beliggenheten ved regionens viktigste kollektivknutepunkt er optimal.

- Det pågår nå samtaler med flere potensielle leietagere som ønsker profilerte, nye lokaler med tydelig innovasjons- og bærekraftprofil, og med profilert beliggenhet, sier Stene Tømmeraas Bergsløkken.