KORTTIDSLEIE: Aktøren Wind har inngått avtale om korttidsleie for å utføre service på el-sparkesyklene.
KORTTIDSLEIE: Aktøren Wind har inngått avtale om korttidsleie for å utføre service på el-sparkesyklene.

Ut med biler, inn med sparkesykler – så 85 leiligheter

Hundrevis av el-sparkesykler har inntatt Ensjøveien 4, hvor Bergheim Auto Salg tidligere holdt til. Men snart skal Neptune Properties bygge boliger på tomten.

Publisert

I januar 2017 skrev Estate Nyheter at Neptune Properties hadde kjøpt Ensjøveien 4 for å bygge boliger. Eiendommen ble da disponert av Bergheim Auto-Salg Oslo AS.

Reguleringsplanen for Ensjøveien 4 ble vedtatt av bystyret i fjor. Neptune Properties fikk ikke gjennomslag for sitt eget forslag, og mistet ca. 16 leiligheter ved at bystyret støttet det alternative forslaget fra Plan- og bygningsetaten. Prosjektet rommer nå 85 leiligheter samt et næringsareal på gateplan.

Bergheim-Auto Salg AS skulle leie eiendommen frem til bygget skulle rives, men ble slått konkurs. Nå står det flere hundre el-sparkesykler fra aktøren Wind i bygget.

– Dette er en korttidsleie på sparkesykkel-service. Det er ofte aktører som har behov for lokaler i en kort periode, og dette lokalet passet perfekt for denne aktøren, sier administrerende direktør Anders Gregersen i Neptune Properties.

Salgsstart for boligprosjektet, som har fått navnet Tøyentaket, er planlagt tidlig i fjerde kvartal. Gregersen forteller at selskapet allerede har over 1.200 interessenter på listen.

– Det har gått veldig raskt. Selv om vi har fått drahjelp av et god nyboligmarked gjennom sommeren, har vi åpenbart truffet noe hos potensielle kjøpere. Opp gjennom årene har det vært bygget mange ordinære nyboligprosjekter på Ensjø, og vi tror markedet nå er modent for et leilighetsprosjekt som tilbyr noe ekstra. Dette blir et unikt prosjekt, sier Gregersen.

På hjemmesiden til Neptune blir prosjektet omtalt som «85 moderne leiligheter med spennende arkitektur, fantastisk utsikt, kort vei til sentrum og noen av byens fineste grønne lunger et steinkast unna!»

Neptune Properties har ennå ikke landet leietaker til det 250 kvadratmeter store næringslokalet på gateplan.

Dette er ikke det eneste prosjektet Neptune Properties har i Ensjøveien. Litt lengre sør, i Ensjøveien 34, skal selskapet oppføre 82 leiligheter «med gode balkonger, felles takterrasse, flotte uteområder og en egen park under planlegging».

Tomten i Ensjøveien 34 ble kjøpt av brødrene Mirza Mohammad Sajjad og Mirza Muhammad Hanif i 1993. Prisen for den 4,5 dekar store tomten var 2,8 millioner kroner, og selger var Oslo kommune.

Brødrene har drevet bruktbilforretning på eiendommen, men inngikk etter hvert en avtale med Neptune Properties om utvikling av tomten.