VERT: Johan Bruun var vert da USBL feiret 75 år.

Vil ha bredt politisk boligforlik

USBL-sjef Johan Bruuns største ønske etter valget er et bredt politisk forlik om boligbyggingen.

Publisert Sist oppdatert

Under USBLs feiring av boligbyggelagets 75-årsjubileum fortalte adm. direktør Johan Bruun om hva han er mest opptatt av når han får anledning til å prate med politikerne.

– Jeg ønsker at Oslo skal bli mer tilgjengelig for folk og at politikerne og utbyggerne sørger for at folk som jobber i hovedstaden får anledning til å bo der, sier Bruun.

USBL hadde fått med seg Arbeiderpartiets Raymond Johansen og Høyres Eirik Lae Solberg til å debattere boligpolitikken. Der kom han med et kart ønske:

– Jeg ønsker meg politikere som tilrettelegger for vesentlig større boligbygging. De som har samfunnskritiske jobber må kunne få anledning til å bosette seg i nærheten av der de jobber, fortsetter Bruun.

På spørsmål fra Estate Nyheter etter debatten, utdyper han:

– Det største ønsket etter valget, er at vi får et bredt politisk forlik som gir et grunnlag for at vi kan få på plass økt boligbygging. Det å ha muligheten til å eie sin egen bolig er et velferdsgode. Et godt hjem er basisen for et godt liv, det gir trygghet og stabilitet. Jeg vil at man sørger for at vi klarer å ivareta eierlinja og alt det positive til den. Jeg vil også at politikerne ser på utkastet vi har fått til KPA nå, der foreligger det utfordringer, sier Bruun.

Både Johansen og Lae Solberg kunne gi håp om at det kan bli et forlik etter valget. Begge politikerne erkjente at de to partiene ofte står sammen når utbyggingssaker kommer opp i Rådhuset.

Powered by Labrador CMS