SISTE: Jysk på Evje ble årets siste kjøp for AKA. Naboeiendommen eier de fra før av. Foto: AKA
SISTE: Jysk på Evje ble årets siste kjøp for AKA. Naboeiendommen eier de fra før av. Foto: AKA

Kjøpte 29 eiendommer i året som gikk

- Dette blir AKAs siste eiendomskjøp i 2019, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Hønefoss-baserte AKA kunngjorde rett før jul at de kjøpte et nytt handelsbygg på Evje i Aust-Agder. 30. august i år åpnet JYSK Evje dørene for første gang, på det lille tettstedet med drøye 2.500 innbyggere.

LES OGSÅ: Hemmelig forlik etter tvist

– Butikken fra 2019 har et areal på 1.500 kvadratmeter. Dette er et strategisk kjøp med tanke på at eiendommen grenser til Europris Evje, der AKA allerede er gårdeier, sier investeringssjef Hallvard Thoresen.

LES OGSÅ: Har leieinntekter for over 500 mill

Europris-eiendommen ble kjøpt som en del av en portefølje på 13 handelseiendommer i 2015. Årets fangst endte med med Evje på 29 eiendommer, og nå har selskapet over 200 norske eiendommer som driftes og forvaltes fra Hønefoss.

Det er bare en drøy måned siden AKA kjøpte et 14.000 kvadratmeter stort bygg på ei 32 mål stor tomt i Steinkjer, og en 11,5 mål stor eiendom i Sandefjord.

– Vi skal være Norges ledende innen drift og forvaltning av egne førsteklasses handelseiendommer, med hovedvekt på dagligvare. Vårt mål er å bygge opp AKA til Norges ledende og mest veldrevne eiendomsselskap innenfor vår nisje, melder daglig leder Paal E. Haakensen.

LES OGSÅ: Nekter å bøye seg for Fylkesmannen

Hva han måtte ut med i Evje, og de andre eiendommene,  sier selskapet ingenting om.

Powered by Labrador CMS