Aktuelt

Har leieinntekter på over 500 mill.

AKA har passert 500 millioner kroner i årlige leieinntekter.

VIL VOKSE VIDERE: F.v. finansdirektør Jane K. Gravbråten, investeringssjef Hallvard Thoresen og daglig leder Paal Haakensen har ambisjoner for AKA.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eiendomsselskapet AKA har vokst som en rakett de seneste årene. Etter å ha overtatt syv eiendommer i 2018, har AKA nå passert 200 eiendommer som driftes og forvaltes av selskapet. Ved årsskiftet hadde selskapet 203 eiendommer med et samlet areal på 345 000 kvadratmeter. Selskapet har nå årlige husleieinntekter på 516 millioner kroner. I 2018 økte leieinntektene med hele 44,5 millioner kroner.

– Vi ser nå helårseffekten av de omfattende investeringene vi gjennomførte i 2017 og de positive resultateffektene disse eiendommene bidrar med i konsernet. Underliggende resultater fra kjernevirksomheten er sterkere enn noen gang, sier finansdirektør Jane K. Gravbråten.

AKA har spesialisert seg på handelseiendommer og har leieavtaler med Kiwi, REMA 1000, Europris og ulike Coop-butikker.

I 2018 oppnådde selskapet et resultat før skatt på 155,5 millioner kroner, etter en gevinst på 37,2 millioner kroner fra salg av en eiendom. Korrigert for ekstraordinære inntekter og kostnader viser det underliggende resultatet før skatt en vekst mot fjoråret på 15 prosent. Årsresultatet etter skatt var 124,3 millioner kroner.

– Det var et år preget av fortsatt lave renter og høye markedsforventninger, noe som resulterte i noe lavere investeringer enn vi er vant til i AKA, sier investeringssjef Hallvard Thoresen og signaliserer en betydelig vekst i investeringene fremover.

De siste fem årene har AKA investert over 4 milliarder kroner i nye eiendommer og utviklingen av de eksisterende eiendommene.

– AKA har hatt en fantastisk reise så langt, men både ambisjonen, viljen og evnen til videre vekst er et hovedfokus. Vi er ikke mette, sier daglig leder Paal Haakensen avslutningsvis.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig