BYGGER STORT MINILAGERSELSKAP: I et fragmentert norsk minilagermarked, bygger Øystein Stray Spetalen en stadig større aktør. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix
BYGGER STORT MINILAGERSELSKAP: I et fragmentert norsk minilagermarked, bygger Øystein Stray Spetalen en stadig større aktør. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Kjøper konkurrent og to eiendommer

Øystein Stray Spetalens minilagersatsing Self Storage Group kjøper Eurobox Minilager og to eiendommer i Oslo med en samlet eiendomsverdi på 200 millioner kroner.

Publisert

Investoren Øystein Stray Spetalen er i ferd med å bygge et stort norsk børsnotert minilagerselskap. Gjennom investeringsselskapet Ferncliff kjøpte Spetalen seg først inn i OK Minilager. Deretter ble City Self Storage slukt høsten 2016 og Minilageret AS sommeren 2017 før selskapet gikk på børs med navnet Self Storage Group.

Nå tar Self Storage Group ytterligere en bit av kaken når det kjøper konkurrenten Eurobox Minilager. Prisen er 320 millioner kroner og oppgjør gjøres ved en kontantbetaling på 245 millioner kroner og nye aksjer i Self Storage Group verdt 75 millioner kroner. Selger er First Risk Capital.

Eurobox Minilager hadde en omsetning på 28,3 millioner kroner i 2018 og et driftsresultat på 11,2 millioner kroner. Selskapet har 10 800 kvadratmeter utleiebart areal fordelt på lokaler i Oslo, Asker og Drammen. Selskapets tre egeneide eiendommer er Billingstadsletta 91 og Austadgata 18 i Drammen og Nedre Eikervei 37 A i Drammen. Selskapet har også en langsiktig leieavtale for lokaler i General Birchs gate 16 på Adamstuen i Oslo.

Samtidig kjøper Self Storage Group to eiendommer på Skøyen og Kalbakken i Oslo. Hovfaret 11 på Skøyen kjøpes for 145 millioner kroner. Eiendommen har et utleiebart areal på 3500 kvadratmeter. Den andre eiendommen er i Østre Aker vei 101 på Kalbakken, med et utleiebart areal på 3000 kvadratmeter. Der er eiendomsverdien 55 millioner kroner.

– Eurobox passer med sin ledende lokale markedsposisjon godt sammen med Self Storage Group, både strategisk og geografisk. Kjøpet vil sammen med de planlagte kjøpene av de to eiendommene på Skøyen og Kalbakken understreke vår ambisiøse vekststrategi for å øke selskapets portefølje i utvalgte markeder i Skandinavia, samt å foreta innvannende kjøp i et fragmentert marked, sier styreleder Martin Nes i Self Storage Group.

Samtidig med kjøpene har Self Storage Group hyret inn Arctic Securities, Carnegie og DNB Markets til å gjennomføre en emisjon i selskapet. Planen er å hente inn 250 millioner kroner i emisjonen til kurs 19,25 kroner per aksje. Spetalens selskap FEOK AS tegner seg for 40 millioner kroner i emisjonen, mens styremedlem Runar Vatne tegner seg for 8 millioner kroner.