I HAVN: Kjøpet av dette bygget er nå i havn etter to år.
I HAVN: Kjøpet av dette bygget er nå i havn etter to år.

Tok over sitt danske kontorbygg til nær en milliard kroner

Overtakelsen av Emil Christian Hansen House i København har vært planlagt lenge.

Publisert

Det er nå litt over to år siden KLP Eiendom inngikk en avtale med utviklingsselskapet Carlsberg Byen om å kjøpe det 20.000 kvadratmeter store kontorbygget Emil Christian Hansen House i København.

8. april var den offisielle overtakelsen - nå er bygget på norske hender for den nette sum av 707 millioner danske kroner som tilsvarer ca. 962 millioner norske.

Bygget med seks etasjer inkludert kjeller er dimensjonert for cirka 1.100 og ble ferdigstilt i henhold til tidsplanen. Visma som eneste leietaker er allerede på plass.

- Vi er svært fornøyde med å få et spennende tilskudd til vår danske portefølje. Med denne investeringen samt vårt eget utviklingsprosjekt som åpner i september på Kay Fiskers Plads, har vår danske portefølje nådd en kritisk størrelse som trolig styrker vår utleierposisjon i Danmark, sier administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom i en pressemelding.

Carlsberg Byen er en ny bydel sør i København, på et område der ølprodusenten Carlsberg hadde sitt bryggeri i 160 år. Området er klassifisert som en del av Danmarks kulturarv, hvor de gamle byggene brukes til nye formål i kombinasjon med nye bolig- og næringsbygg.

Det er utviklingsselskapet Carlsberg Byen P/S som utvikler denne tomta. Fullt ferdig skal den bestå av 50 prosent bolig, 35 prosent næring og 15 kultur.