FASADE BEHOLDES: Ett av de overordnende premissene er at Lavblokkas fasader beholdes i det ytre.
FASADE BEHOLDES: Ett av de overordnende premissene er at Lavblokkas fasader beholdes i det ytre.

Slik kan det nye OBOS-kvartalet bli (+)

OBOS skal flytte til Ulven, og det eksisterende hovedkontoret skal oppgraderes. Et sentralt element i utviklingen er Lavblokkas fasader.

Publisert

I desember i fjor bestilte Kristin Jarmund Arkitekter forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Hammersborg torg 1 i Oslo sentrum, hvor OBOS har sitt hovedkontor. OBOS flytter til Construction City på Ulven i 2024/2025, og ser behov for oppgradering/revitalisering og utvikling av Hammersborg torg 1. En av målsettingene er å oppnå høyere og mer effektiv utnyttelse av eiendommen enn i dag som en del av å utnytte dens svært sentrale beliggenhet – spesielt i forhold til nytt regjeringskvartal.

Nå har Kristin Jarmund Arkitekter sendt inn en presentasjon som tilbakemelding på PBE og Byantikvarens kommentarer i siste diskusjonsmøte om prosjektet. Presentasjonen dreier seg i første rekke derfor om Lavblokkas fasader og møte med sine omgivelser på Hammersborg Torg og mot Kristparken, og en nærmere konkretisering av hvordan dette kan skje i forhold til det som tidligere har vært vist.

I presentasjonen er det illustrert tre alternativer, som arkitektselskapet mener vil kunne gi gode løsninger og fungere godt både i forhold til Lavblokka som sådan, og i sammenheng med det nye mellombygget.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.