Aktuelt:

STERK VERDIUTVILKING: Boligene i Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad-konsern økte kraftig i verdi i første kvartal.

Tjente 10 milliarder på ett kvartal

Heimstaden Bostad har passert 150.000 boliger og har eiendommer verdsatt til 321 milliarder svenske kroner. Selskapet tjente 10,5 milliarder svenske kroner i kvartalet før skatt.

Publisert

Det Ivar Tollefsen-kontrollerte boligutleieselskapet Heimstaden Bostad fortsetter å vokse kraftig. I første kvartal oppnådde selskapet leieinntekter på 3,15 milliarder kroner, en oppgang fra 2,54 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor. Netto driftsresultat var 1,97 milliarder kroner, mens selskapets eiendomsportefølje økte i verdi med 9,29 milliarder kroner. Dermed endte Heimstaden Bostad opp med et driftsresultat på 11,24 milliarder kroner og et resultat før skatt på 10,5 milliarder svenske kroner (10 milliarder norske). Bunnlinjen var 7,93 milliarder svenske kroner i første kvartal.

– Første kvartal var karakterisert av forbedret utleiegrad og positiv finansiell utvikling. Videre skjerpet vi ambisjonene innenfor klima og vil bruke nesten 7 milliarder svenske kroner på å redusere utslippene med 42 prosent innen 2030, sier CEO Patrik Hall.

Utleiegraden er nå på 98,5 prosent. I løpet av kvartalet styrket selskapet sin tilstedeværelse i Storbritannia og Sverige, ved kjøpet av et prosjekt med 464 boliger i Edinburgh og 806 boliger i Jönköping.

Heimstaden Bostad har engasjert seg i situasjonen til ukrainske flyktninger.

– Selv om Russland angrep på det ukrainske folket påvirker oss alle, er det hjertevarmende å se hvordan våre medarbeidere støtter ukrainerne. Gjennom programmet «Et hjem for et hjem» tok vi raskt grep og donerte 1,5 millioner euro til SOS Barnebyers krisefond og våre tsjekkiske kollegaer har stilt opp med hundrevis av møblerte hjem til flyktninger. Dette er hva «Vennlige boliger» handler om.

Powered by Labrador CMS