Aktuelt:

PRESTISJE: Det nye idrettsanlegget kan vinne internasjonalt arkitektgull.

Til finalen om internasjonal arkitekturpris

Den årlige og verdensomspennende arkitekturprisen UNESCOs Prix Versailles har seks finalister i kategorien Arkitektur for idrett. Inkludert et norsk anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Juryen i The world architecture and design award har som kriterium å velge det vakreste blant idrettsbygg som inneholder kreativitet, stedstilpasning, innovasjon, energieffektivitet og sosial bærekraft.

Nye Jordal Amfi som er tegnet av Hille Melbye Arkitekter, er nå blant seks utvalgte prosjekter i finalen sammen med grandiose arenaer i USA, Frankrike, Qatar og Georgia. Vinneren av denne klassen i fjor var spanske Anoeta Stadium i San Sebastián.

Sultent team

- Vi har hele veien hatt høye ambisjoner for prosjektet og jobbet beinhardt for å oppnå disse. Dette er en bekreftelse på at vi har fått det til. Ekstra moro er det når Hille Melbye har satset på et ungt og sultent team som har drevet prosjektet gjennom alle faser. Dette inspirerer vårt videre arbeid for en bærekraftig fremtid, sier arkitekt Robin Rakke.

Kulturarkitektur og kommersiell arkitektur blir ofte sett på som motsetninger. Førstnevnte er assosiert med neo vakkert og kreativt med høy kvalitet, sistnevnte med funksjonalisme og fattige uttrykk. Prix Versailles mener disse motsetningene ikke er en bærekraftig utvikling, og ønsker å anerkjenne kreative og bærekraftige prosjekter innen kommersiell arkitektur.

Arkitektene Fredrikke Thuestad og Magnus Sandberg Johansen er også storfornøyd med oppmerksomheten den nye ishockeyarenaen i Oslo har fått.

- Det er utrolig kult at det vi driver med her i lille Norge blir løftet frem internasjonalt, påpeker de.

Vinneren av prisen offentliggjøres i UNESCOs hovedkvarter i Paris i desember

Powered by Labrador CMS