SAGABYEN: Utviklingen har gått i ett her siden 2010.
SAGABYEN: Utviklingen har gått i ett her siden 2010.

Styret sa ja - og da blir det 103 blokkleiligheter til

Umiddelbart etter at byggetrinn 1 og 2 er ferdig ga ledelsen tommel opp for nok et trinn.

Publisert

Bane Nor Eiendom og Ø. M. Fjeld Utvikling har i ti år bygd boligblokker i Sagabyen ved togstasjonen på Jessheim.

Saga Senter som sto ferdig i 2012 var første del med 120 leiligheter, så fulgte Saga Atrium fire år etter med 60 enheter. Den tredje delen er døpt Saga Terrasse, og det var der ØMF nylig ble ferdig med 213 leiligheter.

Nå skal de i gang med 103 leiligheter til der, etter at styret i utviklingsselskapet Jessheim Byutvikling har vedtatt å fortsett arbeidet. Kontrakten er verdt 257 millioner kroner før moms, ifølge en pressemelding. Det betyr tre nye blokker samt en toplans parkeringskjeller.

LES OGSÅ: Raider hele villastrøket

– Eierne våre har fremdeles tro på boligmarkedet i regionen og de ser utbyggingen i et langsiktig perspektiv. Akkurat nå skaper koronasituasjonen utfordringer for hele regionen, men flytrafikken kommer til å ta seg opp igjen og livet vil etter hvert normaliseres. Det vil alltid være etterspørsel etter attraktive sentrumsboliger, sier daglig leder Jarle Eriksen i Jessheim Byutvikling.

Leilighetene i dette nye antas å stå ferdig sensommer 2022. Totalt skal det bygges rundt 1.000 blokkleiligheter i Sagabyen.