NR 17: Hvis alt går etter planen åpner Petter A. Stordalen et nytt hotell i 2028.

Stordalen kommer med enda et hotell i Finland

Fra før av driver han 16 hoteller i landet, og i 2028 åpner han ytterligere 249 rom. 

Publisert Sist oppdatert

Ratapiha Arena i Åbo er et av Finland største utviklingsprosjekter, der rundt 370 millioner euro satses på å skape en moderne arrangementarena ifølge en pressemelding. Storsatsningen omfatter også butikker, restauranter, kontor, leiligheter og hotell. Den totale investeringen ,inkludert leiligheter, er 700 millioner euro. 

Strawberry har inngått driftsavtale med gårdeier Turun Ratapihan Kehitys Oy for å drive hotellet som bygges i forbindelse med arenaen.

– Vi har lenge hatt øynene på Åbo og det som omtales som et av Finlands mest spennende områder for byutvikling. Dette blir et tilskudd til hotellmarkedet der og i vår nordiske portefølje, sier Petter Stordalen som eier Strawberry.

Med 249 rom, restaurant, bar på toppen og direkte adgang til arenaen, kommer hotellet ifølge meldingen til å tilføre ytterligere konferansekapasitet på markedet med nærmere 1.000 kvadratmeter konferanserom. Formålet er å legge til rette for flere møter, kongresser og arrangementer i byen som ligger 17 mil vest av Helsingfors. 

Byggestart er beregnet til 2025 og ferdigstillelse av prosjektet i slutten av Q4 2028.

– Vi er svært fornøyde med å få Strawberry som leietaker. Hotellet kommer til å levere et internasjonalt servicekonsept til Ratapiha, noe som bidrar til videre utvikling av bykjernen og området, sier Ilkka Kilpimaa som er styreleder för Turku Ratapihan Kehitys Oy.

Leieavtalen mellom Turku Ratapihan Kehitys Oy og Strawberry er tegnet for 20 år.

Finesco Capital Oy og Nordic Hotel Consulting Oy har bidratt til å få Strawberry som leietaker. 

Powered by Labrador CMS