LA FREM TALL: Adm. direktør Sverre Molvik (tv) i Selvaag Bolig og CEO Andreas Martinussen i Solon Eiendom.
LA FREM TALL: Adm. direktør Sverre Molvik (tv) i Selvaag Bolig og CEO Andreas Martinussen i Solon Eiendom.

Sterke salgstall i stille kvartal fra boligutviklerne

Solon solgte boliger for 712 millioner kroner i tredje kvartal mens Selvaag Bolig solgte for 731 millioner kroner.

Publisert

Det kommer frem i børsmeldinger fra de to boligutviklerne. Solon Eiendoms salg var 5 millioner svakere enn i samme kvartal året før, men med 114 solgte enheter var gjennomsnittlig salgspris på 6,24 millioner kroner opp med 458.000 kroner.

- Vi er på linje med tredje kvartal i fjor når det gjelder verdier, noe som er tilfredsstillende gitt at salget av nye boliger i Norge ifølge Boligprodusentenes Forening var ned 24 prosent i august 2021 sammenlignet med august 2020. Tredje kvartal er vanligvis en rolig periode når det gjelder boligsalg fordi vi nærmest mister en hel måned med aktivitet i sommerferien, sier CEO Andreas Martinussen i Solon Eiendom.

Selvaag Bolig solgte 147 boliger for 731 millioner kroner i tredje kvartal.

- Boligsalget har som forventet vært roligere i tredje kvartal. Dette skyldes

blant annet at sommersalget var mer normalt enn det vi har sett de siste årene, og varslete renteøkninger. Vi har likevel solgt godt i flere prosjekter og lykkes derfor med å igangsette bygging av 148 boliger, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Han ser muligheter for en kraftig prisøkning på boliger i Oslo-området.

- Vi tror også at Stor-Oslo-markedet på sikt vil oppleve et nytt pris- og etterspørselspress fordi det bygges for lite Oslo i kommune, sier Molvik.

Powered by Labrador CMS