HEVER PORTEFØLJEN: Eiendommen kostet 1,325 milliarder kroner da den ble kjøpt i midten av juni.
HEVER PORTEFØLJEN: Eiendommen kostet 1,325 milliarder kroner da den ble kjøpt i midten av juni.

Spisser eiendomsporteføljen

DNB Scandinavian Property Fund spisser eiendomsporteføljen, som nå utgjør 72 prosent core kontoreiendommer.

Publisert Sist oppdatert

I går tok DNB Scandinavian Property Fund over eiendommen Workplace Oo i Vitaminveien 4. Eiendommen ble kjøpt fra Skanska Commercial Development i midten av juni for 1,325 milliarder kroner.

Eiendommen er et moderne, høykvalitets kontorbygg med sentral og attraktiv beliggenhet ved kollektivknutepunkt.

– Med byggets sertifisering som BREAM-NOR Excellent og energiklasse A, er dette en eiendom som er helt i tråd med DNB Scandinavian Property Funds strategi for en core portefølje, sier adm. direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Hun mener at kjøpet, sammen med salget av to mindre eiendommer i januar, innebærer et vesentlig kvalitetsløft for porteføljen, som nå består av 13 eiendommer med en samlet markedsverdi på 9,6 milliarder kroner. 72 prosent av porteføljen er core kontoreiendommer, hovedsakelig med sentral beliggenhet i Oslo.

Les også: DNB Liv kjøper i Bergen

Det ubelånte fondet DNB Scandinavian Property Fund oppnådde en avkastning i første halvår på 1,8 prosent. «Direkteavkastningen er i tråd med forventningene, og kontorporteføljen har en positiv verdiutvikling både i kvartalet og hittil i år. Innenfor handel og hotell er det derimot en svakere verdiutvikling, dels som følge av generelle endringer i markedet og dels som følge av at det er gjennomført betydelige tiltak på to av handelseiendommene. Dette venter vi skal slå positivt ut både for omsetning og verdiutvikling fremover», opplyser fondet i rapporten for andre kvartal.