Bolig:

GATETUN: Planforslaget tilrettelegger for opparbeiding av Knut Valstads vei som gatetun.

Solon har planer om 26 boliger på Ulsrud

A-lab har sendt inn planforslaget som skal legges ut til offentlig ettersyn.

Publisert

I oktober 2019 skrev Estate Nyheter at Ulsrud Boligutvikling AS, som er eid av Solon Bolig, hadde kjøpt fire eiendommer på Ulsrud for å transformere dem til et stasjonsnært boligområde. Hensikten med planen er å legge rammer for et bomiljø med fokus på familieboliger tett på eksisterende infrastruktur, og med gode, skjermede utearealer som tilrettelegger for opphold og aktivitet.

Nå skal planforslaget legges ut til offentlig ettersyn. Maksimalt bruksareal er oppgitt til 3.700 kvadratmeter, tilsvarende 26 leiligheter.

– Det legges opp til moderat utnyttelse og høyder i form av rekkehus og tomannsboliger i et område med nærhet til både kollektivtransport og marka. En utvikling av området vil i stor grad være en konsolidering eller videreutvikling av et allerede etablert boligområde, skriver fagkyndig A-Lab i planforslaget.

Arkitektselskapet påpeker også at planforslagets grunnleggende premisser er en forbedret forbindelse for gående og syklende i nord- sør aksen gjennom planområdet, og at biltrafikk konsentreres til påkoblingspunktet i Knut Valstads vei. På den måten sikres et bilfritt boligområde, med god tilgang for myke trafikanter og gode, trygge uteoppholdsarealer for lek og opphold.

– Planforslaget tilrettelegger for opparbeiding av Knut Valstads vei som gatetun. Trafikkanalysen konkluderer med at gatetun, utformet med arealer for opphold og med myke trafikanters bevegelse og opphold som hovedpremiss, gir økt trafikksikkerhet og økt trivsel i byrommet, fremgår det av planforslaget.

Powered by Labrador CMS