Aktuelt:

MØRKT: Roger Akelius ser mørkt på de europeiske boligmarkedene.
MØRKT: Roger Akelius ser mørkt på de europeiske boligmarkedene.

Solgte til Tollefsen for 90 milliarder – nå advarer han mot langvarig vinter i eiendom

Roger Akelius har ikke mye positivt å si om eiendomsmarkedene fremover.

Publisert

Det var fjor at den svenske eiendomsmilliardæren cashet inn stort på salg av eiendommer til det Ivar Tollefsen-kontrollerte selskapet Heimstaden Bostad. Roger Akselius kvittet seg med store porteføljer i Sverige, Tyskland og Danmark og fikk inn over 90 milliarder kroner på salget. Nå er han ute i Dagens Industri og advarer mot situasjonen i eiendomsmarkedet.

– Selskapene må nå heve husleien «absurd for ikke å gå konkurs», sier han ifølge Dagens Næringsliv til Dagens Industri.

Men det vil også skape utfordringer ved at folk har ikke råd til å betale husleien.

– Horoskopet mitt sier at eiendomsaksjer er billigere om tre år, sier han til Dagens Industri. – Eiendomsprisene er normalt på det laveste ved slutten av en finanskrise. Derfor begynte jeg å kjøpe eiendom høsten 1994. Siden den gang har sentralbanker og indirekte politikere oversvømmet markedet med kapital. De har bevisst presset rentene ned til absurde nivåer, sier han ifølge Dagens Næringsliv.

Siden toppen har leilighetsprisene i Stockholm og Göteborg falt med 14 prosent, mens prisfallet ellers i Sverige er på mellom 8 og 10 prosent.

– Inflasjon er en logisk konsekvens av å kaste ut penger. Nå skal sentralbankene rette opp sine feil raskt ved å fjerne kapital fra markedet med raske og høye renteøkninger, fortsetter han ifølge DN til den svenske avisen.

Han mener det ikke vil ende bra, og ting blir forsterket ved energikrisen.

– Vanlige mennesker over hele Europa vil få for høye kostnadsøkninger. Det vil føre til opptøyer, konkluderer han.

Powered by Labrador CMS