LIKE VED IKEA: Sportshuset hadde blant annet butikk i Nesbruveien 33, like ved Ikea. Babyshop holder fremdeles til der.
LIKE VED IKEA: Sportshuset hadde blant annet butikk i Nesbruveien 33, like ved Ikea. Babyshop holder fremdeles til der.

Solgte Sportshuset og Babyshop – nå er de store i eiendom

Floberg Holding AS eier 50.000 kvadratmeter næring på Billingstad i Asker, og skal utvikle tomtene videre med blant annet 300 boliger.

Publisert

Historien til eiendomsselskapet Floberg Holding startet med kjeden Sportshuset, som var eid av Terje Floberg og Hans Anton Nilsen. Sportshuset hadde blant annet butikk i Nesbruveien 33 på Billingstad.

I 1992 ble Babyshop skilt ut som et eget selskap. 15 år senere ble Sportshuset solgt til Gresvig /G Sport. Da skilte de to familiene lag, slik at familien Floberg beholdt Babyshop og noe eiendom. I 2015 ble også Babyshop solgt, fordi Flodberg ønsket å satse 100 prosent på eiendom.

– Vi hadde med en del eiendommer fra den opprinnelige virksomheten. I tillegg har vi kjøpt Billingstadsletta 14-18, sier administrerende direktør Anders Erling Edbo i Floberg Holding.

Selskapet har i dag en portefølje næringseiendom på ca. 50.000 kvadratmeter som i fjor genererte leieinntekter på 63 millioner kroner. Edbo forteller at den eksisterende bygningsmassen skal tas noe ned i forbindelse med utviklingen av tomtene, som ligger øst på Billingstadsletta – like ved Ikea på Nesbru.

– Vi skal bygge ca. 300 boliger på vårt område, og håper at områdeplanen og reguleringen kommer på plass, slik at vi kan ha byggestart en gang i 2021, sier han.

I tillegg til boligene skal selskapet oppføre arealer for utadrettet virksomhet.

– Vi er opptatt av at det skal være et mangfold av næring på Billingstad. Det kommer drøyt 4 millioner handlende årlig til området, med Ikea og det gamle Coop/Smart Club-bygget som de største publikumsmagnetene. I tillegg er det et betydelig publikum i nærområdet. Med nærmere 20.000 innbyggere tilsvarer dette Norges 19 største by, sier han.

Asker og Bærums Budstikke skrev nylig at Nesøya-Slependen-Billingstad-området i 2019 stod for over halvparten (51 prosent) av varehandelsomsetningen i Asker kommune.

Floberg Holding har som ambisjon å utvikle et urbanisert nabolagssentrum, noe som også innebærer å løfte området estetisk og praktisk.

Skal dere kjøpe mer eiendom på Billingstad?

– Gjennom tomtebanken har vi et godt potensial til å utvikle og bygge eiendom i mange år, men vi er selvsagt interessert i å befeste denne posisjonen, svarer Edbo.

Kommunedelplanen som ble vedtatt av Asker kommunestyre i 2013, åpner for at Billingstadparken skal bli kjent som et senter for volumhandel. Asker har ingen andre steder for slik handelsvirksomhet. Dette er senest bekreftet i kommuneplanene for perioden 2014-2026 og 2018-2030, og det arbeides nå med en helhetsplan som ytterligere skal realisere kommunedelplanen i samsvar med ny reguleringsplan for E 18 og nye veikryss, og tilførselsveier for bil, kollektiv, sykkel og gange.

I tillegg skal moderne, nye kontorlokaler bygges for kompetansearbeidsplasser for kortreiste arbeidstakere.

– Multihandel i nærheten av arbeids- og bosted bidrar til mindre bilkjøring på hovedveiene. Alternativet er å kjøre lenger til Alnabru eller Drammen siden vestområdet har underdekning på volumhandel. Billingstadområdet skal tilby varer og tjenester som ikke tilbys eller som ikke passer inn i sentrumshandelen, skriver Billigstadsletta Grunneierforening på sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS