GÅR UNNA: Folk vil ha leiligheter i Bjørvika.
GÅR UNNA: Folk vil ha leiligheter i Bjørvika.

Solgte for 310 mill. på en uke

Etter bare en uke er det blitt solgt leiligheter i Clemenskvartalet for 310 millioner kroner i Clemenskvartalet i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

Første salgstrinn med 68 leiligheter ble lansert i slutten av august, og etter én uke var 44 av disse allerede solgt.

– Dette er vårt største boligprosjekt noensinne, som skiller seg ut med en unik bruk av farger og en kvartalsstruktur med et stort grønt gårdsrom midt i. Vi var veldig spent på responsen, og nå har markedet bekreftet at det er et attraktivt prosjekt, sier OSUs administrerende direktør Synnøve Lyssand Sandberg.

Det er Oslo S Utvikling og Hav Eiendom som står bak Clemenskvartalet i Bjørvika. Prosjektet, som er tegnet av Mad arkitekter, er inspirert av kvartalsbygg som man blant annet finner på Torshov og Majorstua. Til sammen skal det bygges 265 leiligheter fordelt på to- tre og fireroms leiligheter. Totalt blir hele bygget på 39 000 kvadratmeter, med næringslokaler i første etasje. Innflytting er planlagt i 2023. Nå har den store interessen fremskyndet det neste salgstrinnet.

– Vi har solgt leiligheter over hele spekteret, fra den rimeligste til den dyreste. Alt av toroms ble raskt revet bort. Egentlig skulle vi gått ut med neste salgstrinn mot slutten av året, men nå legger vi det ut like etter høstferien, sier OSU-sjefen.

Snittprisen på leilighetene i salgstrinn én ble syv millioner kroner. Den rimeligste leiligheten kostet 4,3 millioner kr og den dyrest 17,9 millioner kr. Neste salgstrinn vil bestå av 62 leiligheter. Totalt skal det selges leiligheter for 1,8 milliarder kroner i Clemenskvartalet.

Det er Røisland & Co som er megler for boligene i Clemenskvartalet.