Bolig:

KANONÅR: Anders Gregersen i Neptune Properties og Kristen Rikter-Svendsen i Profier kan glede seg over godt boligsalg i 2021.
KANONÅR: Anders Gregersen i Neptune Properties og Kristen Rikter-Svendsen i Profier kan glede seg over godt boligsalg i 2021.

Solgte boliger for over 4 milliarder

Profier og Neptune Properties med knallsalg i 2021. De to boligutviklerne solgte boliger for over 4 milliarder kroner.

Publisert

– Vi opplever markedet som godt over hele landet – folk kjøper ny bolig når den rette muligheten byr seg, selv om de må signere med munnbind på.

Det sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier, om det sterke markedet for nye boliger. De to Gjelsten-selskapene Profier og Neptune Properties har nettopp fullført et år med over 4 milliarder kroner i salgsinntekter fra nye boliger over hele landet. På toppen av det, var Neptune den aktøren som fikk regulert flest boliger i Oslo i 2021.

– Store balkonger, heis, peis og garasje er blitt et kjennemerke på Profier sine boliger. Det er også en suksessoppskrift som treffer boligkjøpere over hele landet, det være seg i Tromsø, på Konnerud, i Stavanger, Bergen og på Bekkestua, fortsetter Rikter-Svendsen.

Profier Gruppen kjøpte Neptune Properties i 2020 og sikret seg dermed en boligutvikler med 2.000 boliger under utvikling i Oslo. Selskapet solgte 70 boliger med en omsetningsverdi på 380 millioner kroner i 2021.

– Det er et stort behov for sentrale og fremtidsrettede kvalitetsprosjekter som bidrar til utvikling av gode og attraktive nabolag. Ikke minst er det viktig at slike prosjekter blir satt i gang i etablerte områder der folk allerede bor, og har lyst til å bli boende selv om behovene deres endres, sier Anders Gregersen, administrerende direktør i Neptune Properties.

Profier solgte 600 boliger i fjor, med omsetningsverdi på 3,6 milliarder kroner. Det er det nest beste året til selskapet noensinne.

Bare på Bekkestua omsatte selskapet for over 1,7 milliarder i prosjektet Bekkestua Have, som de eier sammen med AF Gruppen. Og på Konnerud i Drammen solgte Profier boliger for over en halv milliard, her er Drammen Kommune Eiendomsutvikling AS utviklingspartner.

– I Stavanger bygger vi for første gang. 161 leiligheter i ett byggetrinn skapte hoderisting hos lokale meglerkontorer og skepsis fra mange konkurrenter. Nå er 80 prosent solgt etter åtte måneder, og hele prosjektet kan bygges samtidig. Vi har knekt Stavanger-koden, sier Rikter-Svendsen.

Han synes det er særlig interessant at gjennomsnittskjøperen blir stadig yngre.

– Særlig i Oslo og Bærum møter vi stadig oftere førti og femtiåringer som vil bytte ut huset med en energieffektiv familiebolig. Forskjellen i pris og bokostnad for en ny og gammel bolig gjør det interessant for stadig flere å velge nytt, bo litt trangere og mer sentralt , sier Kristen Rikter-Svendsen.

Neptune rundet av 2021 med å være den eiendomsutvikleren som fikk regulert flest boliger i Oslo. Og i 2022 er Neptune salgsklare med mellom 6-8 prosjekter i Oslo til en samlet verdi av minst 3 mrd.

- Det er til tider utfordrende med lange og tidvis komplekse reguleringsprosesser i Oslo. Men det er nettopp dette vi er gode på – boligprosjekter som er med på å utvikle byen vår Oslo, og bidra til gode nabolag der mennesker trives, sier Anders Gregersen.

Powered by Labrador CMS