SIKRER SEG KAPITAL: WeWork får milliarder av dollar av Softbank, som ender opp med en eierandel på 80 prosent. Foto: Mitch Hutchinson/Shutterstock.com
SIKRER SEG KAPITAL: WeWork får milliarder av dollar av Softbank, som ender opp med en eierandel på 80 prosent. Foto: Mitch Hutchinson/Shutterstock.com

Softbank redder WeWork

Softbank bruker 9,5 milliarder dollar på WeWork og får en eierandel på 80 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Det har stormet rundt WeWork etter at selskapet mislyktes i sitt forsøk på å børsnotering i New York. Det ble først antydet en prising av coworking-giganten på 47 milliarder dollar, men etter at noteringene til Uber og Lyft ble en fiasko, var investorene lunkne til WeWork-noteringen og den ble utsatt på ubestemt tid.

Les også: WeWork utsetter børsnoteringen

Les også: Tallene som skaper trøbbel for WeWork

Nå er det klart at storeier Softbank går inn med kapital i The We Company (WeWork) og sikrer selskapet kapital til å fortsette driften og utviklingen. Softbank går inn med 5 milliarder dollar i ny egenkapital, samtidig som de kjøpe aksjer fra eksisterende WeWork-aksjonærer for 3 milliarder dollar. I tillegg vil den japanske storbanken akselerere sine nåværde investeringsforpliktelser på 1,5 milliarder dollar. Etter finansieringen og aksjekjøpene vil Softbank eie 80 prosent av WeWork.

– Softbank mener at verden går gjennom en omfattende endring i måten folk jobber på, og WeWork leder an i denne revolusjonen. Det er ikke uvanlig for verdens ledende disruptere innenfor teknologi å oppleve vekstutfordringer som WeWork nå har stått overfor. Siden visjonen er uendret, har Softbank bestemt seg for å øke satsingen på sekskapet ved å gi en betydelig kapitalinnsprøyting og driftsstøtte. Vi står fortsatt bak WeWork, deres ansatte, medlemskunder og gårdeiere, sier Masayoshi Son, styreleder og CEO i SoftBank Group Corp. i en melding.

Selskapets karismatiske gründer og CEO Adam Neumann har fått kritikk for en nesten ikke-eksisterende corporate governance. Han går nå ut av selskapets styre. Ifølge Bloomberg får han med seg WeWork-aksjer verdt 1,2 milliarder dollar, en kredittlinje på 500 millioner dollar fra Softbank og leverer en pakke med konsulenttjenester for 185 millioner dollar.