FROKOST OG PANELDISKUSJON: Kvinner i BAE-bransjen i Rogaland var samlet på Site 4016 på kvinnedagen.

Vil ha flere kvinner i vernesko

Det var fullt hus da Smedvig Eiendom arrangerte «Kvinner i vernesko» på Site 4016 på kvinnedagen fredag morgen.

Det var på det nyåpnede bygget ARK på Site 4016 at Smedvig Eiendom slo et slag for å løfte de kvinnelige rollemodellene i bygge-, anleggs- og eiendomsbransjen (BAE), og for å stresse viktigheten av å få flere kvinner inn i bransjen.

Frokostmøtet og paneldiskusjonene under arrangementet Kvinner i vernesko var for kvinner i BAE og målet med arrangementet var å inspirere, dele kunnskap og få deltakerne til å se nye muligheter sammen.

Fra venstre Cecilie Røsandhaug, Hospitality Manager, Smedvig Eiendom og Susanne W. Bærheim, Veni. Foto Sandra Andersen

– Vi tror på viktigheten av mangfold og likestilling i bransjen for å sammen skape fremtidens beste løsninger og arbeidsplasser. Vi tror på gode rollemodeller. På kvinnedagen har vi derfor feiret og synliggjort noen av bransjens dyktige kvinner. Vi møtte et knippe dyktige kvinner og fikk høre mer om deres tanker knyttet til fag, bransje, mangfold og fremtiden. Vi ønsker å bidra til å feire fremskritt, men også løfte fram at mye gjenstår i å skape mangfold og likestilling, sier Susanne Wærholm Bærheim, Chief Communications Officer i Veni.

Arrangementet tok opp temaer som hva som blir det viktigste for tilgang til de gode hodene og arbeidskraft fremover i næringen, hva som må til for å få de unge jentene mer interessert i yrkes- og realfag, viktigheten av å synliggjøre kvinnelige rollemodeller og hvorfor kvinnenettverk kan være viktig i den mannsdominerte BEA-bransjen.

Det var Susanne Wærholm Bærheim som ledet programmet, og så var det en dekke paneldeltakere:

Lena Gravdal – Regionsdirektør Rogaland og Agder i HRP AS

Vilde Eikeskog – Fagleder bærekraft og teamleder i Veni AS.

Helene Astrup - Senior HR-rådgiver i Bravida.

Maria Råken - Fagansvarlig og medgründer, Kompa AS.

Maria Aasbø (MAA) – Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Arrangementet var på Site 4016 på Åsen. Der har Smedvig Eiendom sikret seg en rekke eiendomer og ambisjonene er at Site 4016 skal bli en klynge som samler den regionale bygge- anleggs og eiendomsbransjen. Nesten 100 selskaper er allerede på plass, og tidligere denne uken var det offisiell åpning av det første nybygget ARK. Det skal også utvikles to nybygg til, i tillegg skal en rekke av de eksisterende byggene i området rehabiliteres og bygges om.

Powered by Labrador CMS