VIL KJØPE EIENDOM: PKH har en betydelig investeringskapasitet innenfor direkte eiendomsinvesteringer de kommende årene. Fra venstre Trygve Svarve, Jens Kristian Bøe og Jo W. Gullhaugen.
VIL KJØPE EIENDOM: PKH har en betydelig investeringskapasitet innenfor direkte eiendomsinvesteringer de kommende årene. Fra venstre Trygve Svarve, Jens Kristian Bøe og Jo W. Gullhaugen.

Skal lede eiendomssatsing

Pensjonskassen for helseforetakene i hovedstadsområdet (PKH) har ansatt Jo W. Gullhaugen som leder for sin eiendomssatsing.

Publisert Sist oppdatert

Jo W. Gullhaugen kommer fra stillingen som eiendomsdirektør i Oslo Areal, der han hadde ansvar for økonomisk og teknisk forvaltning av selskapets portefølje. Han har også vært analysesjef i UNION Gruppen og har tidligere hatt flere stillinger i Storebrand Kapitalforvaltning og Storebrand Livsforsikring.

I PKH skal Gullhaugen ha ansvar for pensjonskassens eiendomsportefølje. Sammen med investeringsdirektør Jens Kristian Bøe og obligasjonsforvalter Trygve Svarve utgjør de en liten og fokusert investeringsavdeling som forvalter PKHs forvaltningskapital på nærmere 30 milliarder kroner.

– Eiendom er en viktig aktivaklasse for oss, og vi ser frem til å dra nytte av Jo sin brede kompetanse innen eiendom og kapitalforvaltning i arbeidet med å bygge og forvalte en attraktiv eiendomsportefølje, sier investeringsdirektør Jens Kristian Bøe.

PKH ble opprettet i 2013 og har bygget opp en eiendomsportefølje med fem eiendommer og eiendomsfondsplasseringer med en samlet verdi på 3,6 milliarder kroner. PKH har også stilt opp med obligasjonslån til eiendomsselskaper for 2 milliarder kroner. Pensjonskassen har en betydelig investeringskapasitet innenfor direkte eiendomsinvesteringer de kommende årene.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten i PKH, og jeg ser frem til å jobbe med å videreutvikle eiendomsporteføljen hos en spennende kapitalforvaltningsvirksomhet i vekst, sier Gullhaugen.