Utvikling:

MOLOBYEN: Den nye bydelen skal bygges rett ved dagens sentrum, der det tradisjonelt har vært industri.

Skal bygge for flere hundre millioner i nord

Til å begynne med gjelder det tre kontrakter for både bolig og næring.

Publisert

Consto har signert tre nye kontrakter i Nord-Norge ifølge en pressemelding.

I Bodø skal det bygges en ny bydel, Molobyen, som er regulert for 52.000 kvadratmeter boliger. Consto Nord skal realisere første byggetrinn, med et bruksareal på 9.600 kvadratmeter. I tillegg er det planlagt 12.000 kvadratmeter til kontorer, tjenesteyting, hotell, bevertning og kultur. 5.000 kvadratmeter planlegges som forretningsarealer.

Molobyen skal bygges på det som hittil har vært klassisk industrifelt ved sjøen. Det er selskapene Løvold Solutions, Christian Jakhelln, og Clemens Eiendom som står bak.

Salgsstarten for første byggetrinn går til våren, med planlagt byggestart andre kvartal.

- Dette er et utviklingsprosjekt så summen er ikke fastsatt, sier prosjektutviklingssjef Torgeir Ingebrigtsen i Consto Nord.

Nytt helsehus

Selskapet skal også bygge Harstad Helsehus på tomt ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Bygget på ca. 13.000 kvadratmeter planlegges med fire etasjer, inkludert en parkeringskjeller på omkring 900 kvadratmeter.

Kontraktssummen er på ca. 383 millioner kroner før moms. Byggestarten går i desember i år, og forventet ferdigstillelse er desember 2024.

I Hammerfest skal Consto Nord bygge et parkeringshus ved nye Hammerfest sykehus for kommunen - 342 plasser over drøyt 10.000 kvadratmeter.

Kontrakten er verdt ca. 87,5 før moms og inkluderer lager og teknisk rom samt en bølgevoll mot sjøen.

Powered by Labrador CMS