JUSTERER PORTEFØLJEN: Samtidig som investeringssjef Hallvard Thoresen i AKA selger eiendommer, kjøper han også fire eiendommer.
JUSTERER PORTEFØLJEN: Samtidig som investeringssjef Hallvard Thoresen i AKA selger eiendommer, kjøper han også fire eiendommer.

Selger til Ragde og Breidablikk

AKA har solgt fem eiendommer til H-2 Eiendom, som eies av Ragde Eiendom og Breidablikk Eiendom. Samtidig kjøper AKA fire nye eiendommer.

Publisert Sist oppdatert

Det er en omfattende justering av porteføljen som eiendomsselskapet AKA nettopp har gjennomført.

– Som en aktiv og langsiktig eiendomsbesitter, er det viktig å gjøre porteføljetilpasninger. Nå selger vi en eiendomspakke på totalt 9 000 m² til H-2 Eiendom AS. Arealet som selges er fordelt på fem ulike bygg og seks eiendomsselskaper. Alle eiendommene befinner seg på Østlandet, sier AKAs investeringssjef Hallvard Thoresen.

Rema 1000 er hovedleietaker for eiendommer i Skien og Notodden, samt i en næringsseksjon på Skullerud i Oslo. I en eiendom som selges i Stokke er det Europris som leier, mens Extra i Coop-kjeden leier en butikk som blir solgt på Skedsmo.

Det er Newsec som har vært selgers rådgiver i salget.

– Vi har erfart at det skjer ting i handelsmarkedet. Vi opplever økt etterspørsel etter dagligvareeiendommer. Covid-19 har ikke satt noen demper på denne etterspørselen, snarere tvert imot sier rådgiver Christian Næss i Newsec.

Han forteller at Newsec har vært rådgiver i handelstransaksjoner med en total verdi på over 1 milliard kroner de siste 12 månedene.

Samtidig har AKA inngått avtale om kjøp av fire nye eiendommer. Overtakelse er i juli og august. Investeringene har en totalverdi på omlag 250 mill. kroner.

– Vi er opptatt av å ha en eiendomsportefølje med eiendommer som har lange kontrakter med solide aktører, både innen dagligvare og faghandel, avslutter Thoresen, som tilfreds konstaterer at porteføljens kommende tilskudd passer midt i blinken i forhold til disse kravene.