Kjøper ved Bjørvika for 340 mill.

Realkapital Investor har kjøpt De Nye Grønlandskvartalene for 340 millioner kroner.

Publisert

Etter å ha meldt om kjøpet av Herbarium i Stavanger i går, justerer Oslo Pensjonsforsikring porteføljen ved å selge De Nye Grønlandskvartalene ved Bjørvika og Oslo sentralstasjon. Et selskap satt opp av Realkapital Investor kjøper eiendommen, som har et areal på i overkant av 8100 kvadratmeter. Eiendomsverdien er 340 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyd med å få muligheten til å erverve en unik eiendom med moderne fasiliteter på en beliggenhet vi har stor tro på. I det korte bilde blir vårt fokus å leie ut de om lag 800 kvm ledige kontorarealene og 100 parkeringsplasser, sier Anders Mørland partner og ansvarlig for investeringen i Realkapital Investor.

Kontoreiendommen ligger i Schweigaardsgate, som har fått et oppsving de seneste årene med nye kontorbygg for brukere som Gjensidige, Bane NOR, Intility og Skatt Øst. I tillegg består kjøpet av bygulvet i kvartalet som hovedsakelig består av tjenesteyting, barnehage, dagligvarer, parkering, restauranter og kafeer, inkludert de attraktive vestvendte og sørvendte lokalene mot Teaterplassen.

– Denne eiendommen passer godt inn i vår portefølje, og er utvilsomt et kjøp i henhold til vår strategi. Vi gleder oss over å komme i mål før sommeren, sier Mørland.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for Realkapital Investor i kjøpsprosessen. Advokatfirmaet Thommessen har bistått kjøper og Advokatfirmaet Wiersholm har bistått selger i transaksjonen.