SOLGT: Herbarium er solgt.
SOLGT: Herbarium er solgt.

Gigantdeal i Stavanger (+)

Øgreid Eiendom har solgt Herbarium i Stavanger.

Publisert

Eiendommen, som tidligere ble kalt Straensenteret, er blitt utvidet med 7500 kvadratmeter og ligger midt i Stavangers beste CBD-område. Blant leietakerne er Stavanger kommune, Kluge, Meny, Vinmonopolet og SATS. Nå har Oslo Pensjonsforsikring kjøpt eiendommen etter at DNB Markets har tilrettelagt transaksjonen. Selger har brukt Norwegian Properties som megler i transaksjonen og Kluge som juridisk rådgiver. Kjøper har brukt Wikborg Rein som juridisk rådgiver.

I slutten av april skrev Estate Nyheter om at Øgreid var i ferd med å selge Herbarium, men Covid-19 bidro til at giganttransaksjonen var satt på vent. Adm. direktør Kjetil Borgersen i Øgreid Eiendom uttalte at det var en prosess på gang, og han håpet at det løste seg. Prisen var da anslått til å ligge i overkant av 900 millioner kroner. Partene ønsker ikke å si noe om eiendomsverdien på transaksjonen, men Estate Nyheter kjenner til at DNB Markets har markedsført eiendommen for investorer med en salgssum på 913 millioner kroner og en netto yield på 4,22 prosent. Det er ikke klart om prisen er blitt justert som følge av Covid-19.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.