SOLGT: Schage Eiendoms adm. direktør Matilda Vinje har gjennomført salget av aksjene i Scala Eiendom, som blant annet eier Bryn Senter. Foto: Gundersen & Meg/Scala Eiendom.

Schage har solgt eierposten på 24 prosent i Scala Eiedom

Schage Eiendom har solgt eierandelen på 24 prosent i kjøpesentergiganten Scala Eiendom til CC Eiendom, Joh. Johannson Eiendom og Colligo.

Publisert Sist oppdatert

 Det var i begynnelsen av juli i år at Estate Nyheter kunne fortelle om Schage Eiendoms planer om å selge eierandelen i kjøpesenterselskapet Scala Eiendom.

– ABG er engasjert og sonderer nå og over sommeren interesse for posten. Vi regner med en avklaring sammen med ABG og vår nye leder Matilda Vinje om salg eller ikke i løpet av tredje eller fjerde kvartal 2023, sa styreleder Gunnar Bøyum i Schage Eiendom til Estate Nyheter.

Nå er det klart at Schage Eiendom har solgt aksjeposten på 24 prosent av selskapet til CC Eiendom, Joh. Johannson Eiendom og Colligo. Sammen med eksisterende aksjonærer Fredriksborg og Norgesgruppen danner disse et nytt norsk eierlag i kjøpesenter- og utviklingsselskapet Scala.

– Vi kjøper oss inn i et veldig fint selskap sammen med solide medeiere i et segment vi kjenner og kan godt. Vi har gjennom samarbeidet blant annet på CC Strandtorget på Lillehammer, sett hva Scala står for og er laget av, så dette har vi veldig tro på sier eier og daglig leder i CC Gruppen John Niclas Hage.

CC Eiendom eies av familien Hage fra Hamar. Selskapet eier kjøpesentrene CC Hamar, CC Gjøvik og CC Mart´n. Etter denne transaksjonen får CC Eiendom en eierandel på 10 prosent i Scala. De vil fortsette å eie de nevnte tre sentrene 100 prosent.

Joh. Johannson Eiendom, som er eid av Johannson-familien og som investerer bredt i flere eiendomssegmenter, får etter transaksjonen en eierandel på 9,6 prosent i Scala.

– Scala Eiendom er et av bransjens beste selskaper, og vi ser frem til å være med å utvikle selskapet videre sammen med ansatte og øvrige eiere, sier daglig leder i Joh. Johannson Eiendom, Morten Nordheim.

Colligo er et investeringsselskap eid av familien Garder fra Sarpsborg. Selskapets primære virksomhet er eiendom og finansielle investeringer. Colligo får 6 prosent eierandel i Scala etter transaksjonen.

– Vi ser dette som en spennende investeringsmulighet sammen med veldig kompetente medaksjonærer i et solid og fremoverlent selskap, sier arbeidende styreleder Bjørn Petter Garder i Colligo.

Samtidig kjøper Scala Eiendom Rortunet Senter i Slemmestad i Asker kommune fra Schage Eiendom. CBRE har vært selgers rådgiver i den dealen.

– Rortunet er et nytt og moderne senter med flott beliggenhet i Slemmestad, et sted vi tror kommer til å oppleve vekst og utvikling de neste årene. Vi kjenner eiendommen godt etter å ha forvaltet den for Schage siden den sto ferdig i 2020, sier Hans Jørgen Mørland, daglig leder i Scala Eiendom.

 

Powered by Labrador CMS