TRENGER EGENKAPITAL: SBB-sjef Leif Synnes vil ha økt egenkapitalandel i selskapet.
TRENGER EGENKAPITAL: SBB-sjef Leif Synnes vil ha økt egenkapitalandel i selskapet.

SBB med ny nedskrivning på 3,5 milliarder kroner

Dermed har eiendomsselskapet skrevet ned verdiene med nesten 10,5 milliarder kroner så langt i år.

Publisert

 Det gjeldstyngede svenske eiendomsselskapet SBB leverer nok et kvartalstall med skrekknedskrivninger. I tredje kvartal tar selskapet en nedskrivning av eiendomsporteføljen med 3,5 milliarder kroner. I rapporten forklarer selskapet nedskrivningene med økt yield.

«I løpet av de seneste 18 månedene, har SBBs gjennomsnittlige yield steget fra 4,35 til 5,22 prosent samtidig som konsumprisindeksen har steget med 18 prosent», skriver SBB i rapporten.

Leieinntektene endte på 1,19 milliarder kroner i tredje kvartal, mens netto driftsresultat var 927 millioner kroner. Resultatet før finans og verdiendringer var 628 millioner kroner, en nedgang fra 801 millioner kroner i samme kvartal i fjor, og etter nedskrivningen endte driftsresultatet på minus 3,02 milliarder kroner.

SBB skriver at selskapet trenger en større andel med egenkapital for å tilpasse seg høyere renter. «I løpet av de seneste 15 månedene har SBB aktivt solgt eiendommer for 8,4 milliarder kroner og andeler i deleide selskaper. SBB har også hentet inn 2,36 milliarder kroner i risikokapital til en ny joint venture. SBB har redusert sin rentebærende gjeld med 20,4 milliarder i løpet av de seneste 15 månedene», skriver SBB i kvartalsrapporten.

Powered by Labrador CMS