BORETTSLAG: Blokka skal stå ferdig neste år med 52 leiligheter.
BORETTSLAG: Blokka skal stå ferdig neste år med 52 leiligheter.

Satser på borettslagsmodellen

De lokale boligutviklerne satser litt utradisjonelt i sitt nyeste prosjekt.

Publisert

Hårstad Minde som nå bygges på Tiller ei mil sør for Trondheim skal bestå av drøyt 200 leiligheter. Byggestarten på den første blokka med 52 enheter gikk i april og interessen har vært upåklagelig, skal vi tro Nils Borgar Husby i Heimdal Eiendomsmegling.

- Her går det skikkelig unna og så langt har vi solgt 65 prosent av verdien i prosjektet. Med byggestart midt i koronatiden var vi litt bekymret for at det hele skulle stoppe, men vi fikk en skikkelig oppsving rett før sommeren. Jeg tror vi er utsolgt når blokka står ferdig om et års tid, sier han.

LES OGSÅ: Bygger boliger for 500 millioner kroner

Leilighetene han selger varierer fra 37 til 75 kvadratmeter og er priset fra 1,53 til 2,37 millioner kroner. Med fellesgjeld ender totalprisen mellom 2,19 til drøyt 4 millioner.

- Dermed blir snittprisen per kvadratmeter 55.000 kroner hvilket er veldig rimelig i Trondheim sier Husby.

Boligene selges som et borettslag, noe som er ganske spesielt i Trondheim nå for tiden.

- Jeg tror vi er det eneste av sitt slag i salg nå. At en privat aktør velger den modellen er litt uvanlig, i alle fall i et prosjekt med 52 enheter. Vårt fokus er bokostnader og vi henvender oss til folk flest. Innskuddene går fra 657.000 til 1,22 millioner kroner, noe som betyr en felleskostnad på 3.971 kroner for de minste. Dessuten følger det med en parkeringsplass til hver leilighet, noe som heller ikke er vanlig her i byen, påker han.

LES OGSÅ: Nærbutikken må vike for blokker

Husby forteller at de ønsker særlig å tiltrekke seg kjøpere som i dag er henvist til det beinharde leiemarkedet i byen.

- Man må fort vekk ut med 10.000 kroner og mer i måneden for å leie en leilighet her. Det paradoksale er at mange som leier kunne fint klart å håndtere et lån, men de hindres av boligforskriften, poengterer Husby.

- Blir det borettslagsmodell på de neste blokkene også?

- Det er for tidlig å si noe om fremtiden annet enn at planen er drøyt 200 leiligheter, sier han.