KULTUR: Slik ser utviklerne for seg resultatet av kultursatsingen.
KULTUR: Slik ser utviklerne for seg resultatet av kultursatsingen.

Reitan bygger teater og museum for 410 mill

Prosjektet heter Nye Hjorten Teater & Posten Moderne Museum.

Publisert

Skanska har signert kontrakt med utviklingsselskapet Trondheim Postgård som eid av Reitan, om å bygge et nytt teater og museum i Trondheim. Kontakten er verdt NOK 410 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

Postgfården i dag.
Postgfården i dag.

Siden januar 2021 har Skanska jobbet i tett samarbeid med kunde, arkitekt og rådgivere i utviklingsfasen av prosjektet.

- Prosjektet er en kombinasjon av rehabilitering og ombygging av det gamle posthuset i Trondheim til museum, og et nybygd teater tett knyttet til posthuset. Våre kunders visjon for prosjektet er å utvikle et kulturkvarter som en gave til Trondheim by. Byggestart er ventet i august 2022 og prosjektet skal være ferdig i juni 2024, melder Skanska.

- Vi har klare ambisjoner om å være en av Nordens ledene arenaer for moderne kunst. Jeg ønsker meg et kunstmuseum og teater som engasjerer, overrasker og inspirerer. Døra skal være vidåpen inn til oss. Her skal vi våge å vise fram kunst som utfordrer og underholder oss. Kunst er ekstremt personlig, du kan se noe helt annet enn det jeg ser, og det er det som er så fascinerende. Kunsten skaper egne opplevelser for hver enkelt, og det skal virkelig Posten Kunstmuseum gjøre, påpeker Ole Robert Reitan.

Høyt

Ifølge planforslaget i fjor sommer inkluderer prosjektet å rive bebyggelse i Apotekerveita 16 og del av Thomas Angells gate 5, og opparbeide et nytt tilbygg på tilsvarende 7-9 etasjer i bakgården. De kulturhistoriske verdiene i Trondheim Postgård, Dronningens gate 10, skal ivaretas. Planen omfatter også transformasjon av sidefløy i bakgården til eksisterende eiendom i Dronningens gate 10 og Thomas Angells gate 5. Første etasje i det nye tilbygget kobles til de publikumsrettede arealene i eksisterende bebyggelse i Dronningens gate 10, Postgården.

Powered by Labrador CMS