200 MILLIONER: Veidekke skal bygge ny skole i Farsund. Ill.: Rambøll Arkitektur & Plan
200 MILLIONER: Veidekke skal bygge ny skole i Farsund. Ill.: Rambøll Arkitektur & Plan

Rehabiliterer og bygger for 200 millioner

Veidekke skal oppføre to bygg på henholdsvis 4.760 og 850 kvadratmeter over fire og tre etasjer. I tillegg skal de modernisere to gamle bygninger.

Publisert Sist oppdatert

Vest-Agder Fylkeskommune har gitt Veidekke i oppdrag å bygge nytt skolebygg og rehabilitere eksisterende bygninger ved Eilert Sundt videregående skole i Farsund. Kontrakten er en totalentreprise verdt 201 millioner kroner før moms ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Må rive ny skandaleskole

– Vi gleder oss veldig til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt det siste året med fylkeskommunen gjennom oppføringen av tilbygget ved Eilert Sundt videregående skoles avdeling i Lyngdal. Skolebygg er meget viktige bygg for samfunnet, noe som gir oss en ekstra glede og motivasjon. Det er spesielt moro å se gleden og entusiasmen hos barn og unge første dagen de får ta i bruk en ny skole, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder.

– I Agder har vi de siste fem-seks årene til enhver tid hatt to til tre skoleprosjekter under bygging. På landsbasis har Veidekke hatt omlag 25 pågående skoleprosjekter de senere årene. Dette gjør at kompetansen vår både lokalt og nasjonalt er meget god, til glede for våre oppdragsgivere og ikke minst elever og lærere, avslutter Monan.

LES OGSÅ: Får ikke bygge 180 boliger

Kontrakten mellom Vest-Agder Fylkeskommune og Veidekke inneholder også opsjoner om tilleggsarbeider. Selve byggingen starter opp i løpet av august måned med ferdigstillelse i andre kvartal 2021.