SLUPPEN: Sånn ser arkitektene for seg byutviklingen.
SLUPPEN: Sånn ser arkitektene for seg byutviklingen.

Fikk jobben med å forme deler av den nye bydelen i Trondheim

– Vi ønsker å skape en levende og attraktiv bydel der det er godt å bo, sier prosjektlederen.

Publisert Sist oppdatert

Team TAG Arkitekter, nå Sweco Architects, har vunnet parallelloppdraget om å detaljregulere R. Kjeldsbergs eiendommer på Sluppen.

– Vi ønsker å skape en levende og attraktiv bydel der det er godt å bo. Bærekraftige løsninger som ivaretar biologisk mangfold, samt god mobilitet der det er lett å bevege seg, har ekstra fokus, sier Bente Bolme Aasetre i en pressemelding

Hun er prosjektleder for parallelloppdrag og kommende detaljregulering.

Som grunnlag for parallelloppdraget var både ny kommundelplan og Gehl Architects masterplan for Sluppen bydel. Juryen skriver blant annet at prosjekt Løssluppen har gitt et "ytterst sympatisk forslag til hvordan en ny bydel med gode boligkvaliteter kan løses. Deres konsept om Parkliv, Byliv og Bakgårdsliv illustrerer en god forståelse for grunnkvaliteter i byutvikling. Dette understøttes fint i behandlingen av torget som samler byliv og parkliv, og beskyttes og aktiveres av et aktivitetshus og bydelsbibliotek".

Konseptet er i følge fleksibelt og robust, og teamet har vist seg både allsidig og kompetente, og ikke minst lydhøre i dialogen som har vært gjennom parallelloppdraget.

– Vi er utrolig fornøyde. Til sammen har vi vært en gruppe på fire personer i prosjektet. I tillegg har vi brukt ressurser fra ulike deler av TAG, som nå er en del av Sweco Architects, ved behov. Det er et stort prosjekt som vi gleder oss til å komme i gang med, påpeker Aasetre.

Så mulighetene

Sluppen-området har siden 1960-tallet vært preget av industri- og lagerarealer, samt mye asfalt. Men i tillegg omkranses Sluppen av Smidalen og Nidelven, og det åpner muligheter.

R. Kjeldsberg kjøpte i 1967 sin første eiendom på Sluppen og flyttet sin grossistvirksomhet dit fra Kjøpsmannsgaten i 1969.

På samme måte som på Nedre Elvehavn, så R. Kjeldsberg potensialet . Midt i Trondheim, med NTNU som nærmeste nabo og kun 10 minutter på sykkel til Trondheim torg.

I dag er Sluppen en bydel i ferd med å springe ut i full blomst. Flere nye kontorbygg er allerede reist. Lagerbygget Sluppenveien 11 fra 1976 har blitt byens internasjonale mathall, Lager 11, og tiltrekker seg mennesker fra hele Trondheim.

– På samme måte som på Nedre Elvehavn er det laget en masterplan for det 300 mål store Sluppen-området, som skal ligge til grunn for den videre utviklingen av Sluppen. Et sted og en bydel mennesker drar til – og ikke ønsker å dra fra, melder eiendomsselskapet.

Powered by Labrador CMS