TIDKREVENDE: Utvikler må ta høyde for at rekkefølgekrav kan være kostbare og tidkrevende å gjennomføre, påpeker DLA Piper.  F.v. partner Tone Gjertsen, advokatfullmektig Anders Hilt, advokatfullmektig Mathias Erlien, advokatfullmektig Elisabeth Faanes og advokatfullmektig Hanne Hommedal.
TIDKREVENDE: Utvikler må ta høyde for at rekkefølgekrav kan være kostbare og tidkrevende å gjennomføre, påpeker DLA Piper. F.v. partner Tone Gjertsen, advokatfullmektig Anders Hilt, advokatfullmektig Mathias Erlien, advokatfullmektig Elisabeth Faanes og advokatfullmektig Hanne Hommedal.

UtviklingsABC – Del 10 – Opparbeidelsesplikt og rekkefølgekrav (+)

I en serie artikler setter DLA Piper fokus på hva eiendomsutviklere bør være særlig bevisste på i ulike faser av et utviklingsprosjekt. Denne artikkelen omhandler krav om opparbeidelse av offentlig infrastruktur, enten hjemlet direkte i plan- og bygningsloven eller som rekkefølgekrav i arealplan.

Publisert Sist oppdatert

Ved utvikling av eiendom er det ofte behov for etablering av ny eller utvidelse av eksisterende offentlig infrastruktur som vei, ledningsnett, parker, skoler, barnehager med mer. Krav om opparbeidelse av offentlig vei, vann- og avløpsledninger frem til eiendommen følger direkte av plan- og bygningsloven og omtales som «opparbeidelsesplikten».

I tillegg kan etablering av infrastruktur følge av konkrete rekkefølgekrav i kommuneplan eller reguleringsplan. Utvikler må ta høyde for at både krav som følge av opparbeidelsesplikten og rekkefølgekrav kan være kostbare og tidkrevende å gjennomføre.

LES OGSÅ: Ny artikkelserie: UtviklingsABC

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.