Tiberius Eiendom ble etablert i 2012, og har siden gjennomført en rekke boligprosjekter innenfor Nordre og Vestre Aker i Oslo. I januar i år passerte selskapet 100 solgte familieboliger.
Annonse
GRÜNDER: Erlend Sevje Lilleberg har lang fartstid fra finans, deriblant 10 år som aksjemegler.
I 2020 ble 15 boliger ferdigstilt og 37 boliger er under produksjon for overlevering i 2021/2022.
Annonse
Regnskapet for 2020 viser at Tiberius Eiendom i fjor hadde salgsinntekter på 281,0 millioner kroner mot 135,8 millioner året før. Resultat før skatt i 2020 endte på 27,9 millioner kroner.
De 5 siste regnskapsårene har selskapet generert et samlet overskudd før skatt på 76,6 millioner.
Annonse
Tiberius Eiendom ble etablert av Erlend Sevje Lilleberg, som har lang fartstid fra finans, deriblant 10 år som aksjemegler, sist i ABG Sundal Collier.
– Jeg hadde et ønske om å starte for meg selv, og begynte med rehabilitering av familieboliger sammen med en jeg kjente som hadde håndverkerbakgrunn. De siste 5-6 årene har vi hatt fokus på tradisjonell eplehageutbygging med utelukkende småhus. Vi jobber i regulerte områder, hvor veien til tillatelse er relativt kort, sier Lilleberg.
Selskapets profil er «å levere et produkt som skiller seg fra mengden, ved høy standard på materialer, såvel som på arbeidet som utføres».
I 2016 fikk Lilleberg med seg to finansielle aktører i Tiberius Eiendom; Peder Wandem og Jakob Grova. De var med å etablere selskapet Centerpoint, som i dag har ca. 150 medarbeidere, som er utleid på lengre konsulentoppdrag i Norge.
Hvilke ambisjoner har dere med Tiberius Eiendom?
– Vi skal fortsette med det vi gjør, uten å gape for høyt, svarer Lilleberg.
Blant selskapets pågående prosjekter er Nordbergveien 70, hvor den eksisterende boligen skal rives for å gjøre plass til en ny tomannsbolig. Boligene får blant annet fire bad og fire soverom, samt terrasser på 30 kvadratmeter med gode sol- og utsiktsforhold.
Plan- og bygningsetaten har gitt rammetillatelse til dette tiltaket, men det er siden kommet inn flere klager på avgjørelsen fra naboer, deriblant fra Amund Djuve – mangeårig sjefredaktør i Dagens Næringsliv som 1. september ble konserndirektør for publikasjoner i NHST Media Group.
– Når jeg klager på denne tillatelsen gjøres det i forvissing om at egen bolig kan få lavere salgsverdi fordi det kan etableres presedens for at de unike folkefunkisene fra 1930-tallet i dette unike området ikke vil bli tillatt revet. Jeg mener det likevel vil være viktig og riktig. Akkurat i dette området ligger det en unik klynge av disse boligene som bør bevares, og jeg håper kommunen kan se verdien av dette, skriver Djuve til PBE.