Utvikling:

SKISSER: Noe av dette kan bli bygd i Fjordbyen.

Kanaler, flytende øyer og sjøbad

– Vi ønsker å skape rom for denne type etablering, sier sjefen.

Publisert

Eidos Eiendomsutvikling skal utvikle Fjordbyen på Lierstranda ved Drammen, for å gjøre plass til 16.000 innbyggere og 16.000 arbeidsplasser i et av Norges største byutviklingsprosjekter.

Blant annet skal byens nye sykehus bygges der og erstatte dagens sykehus i Drammen og Blakstad.

I mai leverer Eidos programmet til områdeplanen og skissene lokalavisen Lierposten har fått tak i vitner om spenstige tanker.

– Dette viser ikke nødvendigvis hvordan det blir, men vi ønsker å gi et inntrykk av hvordan det kan bli. Samtidig er det viktig å skape attraktivitet, og vårt forslag vil inneholde bestemmelser som skaper rom for denne type etableringer, sier Eidos-sjef Torgeir Finnerud.

Spenstige tanker.

Nærheten til fjorden viser hvordan den 2,5 kilometer lange strandlinjen kan brukes med blant annet en øypark, flytende gangveier, brygger, kanaler, flytende sjøbad og stupetårn.

– Et av de største fortrinnene i prosjektet er kort vei til vannet, det må vi utnytte maksimalt, poengterer Finnerud.

Han har samarbeidet med en nederlandsk arkitekt som er ledende i verden på flytende konstruksjoner, ikke minst fra Dubai. Men øyene er mer enn fantasia. Eidos Eiendomsutvikling må nemlig svare opp både pålegg og forventninger i det store utviklingsprosjektet.

– Vi er må etablere et gruntvannsområde som skal inneholde blant annet øyer for dyreliv. Noe er også tiltak for å sikre mot erosjon, og så har vi sett på mulighetene til å kombinere dette med flytende konstruksjoner, sier Finnerud.

Han har tidligere hatt som mål at byggingen skal ha startet når det nye sykehuset står klart i 2025. Og Finnerud er i rute, blant annet går utfyllingen av Gilhusbukta som planlagt.

– Vi har fortsatt som mål at den tomten skal være byggeklar i 2024. Om vi starter byggingen i vest i tilknytning til sykehuset, i øst på Gilhusbukta eller begge steder samtidig, er ikke besluttet. Men tomten skal i hvert fall stå byggeklar, sier han.

Powered by Labrador CMS