UTFYLLING: Hele området fra Schweigaards gate og ut mot Oslofjorden er fylt ut.
UTFYLLING: Hele området fra Schweigaards gate og ut mot Oslofjorden er fylt ut.

Grunnen i Bjørvika synker, men byggene står fjellstøtt (+)

I Bjørvika består grunnen i hovedsak av marin leire. Det gir noen utfordringer for uteområdene, men byggene står støtt på peler til fast fjell.

Publisert Sist oppdatert

Bjørvika har gjennomgått en enorm forvandling siden Operahuset stod ferdig ved årsskiftet 2007/08. Først ute blant eiendomsutviklerne var Oslo S Utvikling, som ferdigstilte det første bygget i Barcode-rekken i 2007. Senere er denne rekken fullført frem til Nordenga Bru, samtidig som utbyggingen av Sørenga har pågått. Nå foregår det en storstilt utbygging i Bispevika i regi av både Oslo S Utvikling og Hav Eiendom. I tillegg kommer nye Deichmanske bibliotek, som åpnet i juni i fjor, og Munchmuseet, som snart skal åpne.

Bjørvika Infrastruktur AS, som eies av Hav Eiendom og Oslo S Utvikling, har ansvaret for bygging av alle de offentlige rommene og alt mellom byggene i Bjørvika. Dette inkluderer de 7 allmenningene og den 3 km lange Havnepromenaden, sjøbadet på Sørenga, strand ved Operaen, kommunale veier, broer, gang- og sykkelveier, høyspenningsanlegg og IKT. I tillegg bygger selskapet vann- og avløpsanlegg på vegne av Oslo Kommune.

Grunnforholdene i Bjørvika er krevende, ettersom grunnen primært består av leire. Trond Knapstad, daglig leder i Bjørvika Infrastruktur, kan imidlertid forsikre om at alle byggene står trygt.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.