KREVDE PENGER UTEN RELEVANS TIL BYGGINGEN: Oslo så sitt snitt til å få kroner ut av Entras utbygging av Tullinkvartalet. Det gikk ikke så bra. Ill.: Cubo.
KREVDE PENGER UTEN RELEVANS TIL BYGGINGEN: Oslo så sitt snitt til å få kroner ut av Entras utbygging av Tullinkvartalet. Det gikk ikke så bra. Ill.: Cubo.

Entra vant rekkefølgesak mot kommunen (+)

Oslo gikk på et nytt sviende tap om rekkefølgekrav. Kommunen fikk Entra til å betale for både trikkeinvesteringer og sykkelveier, men må nå betale tilbake kontantbidrag på 27 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag skrev Estate Nyheter om Oslo kommune som tapte en rettssak som Selvaag Bolig hadde anlagt om rekkefølgekrav.

Nå har Oslo kommune tapt nok en sak om rekkefølgekrav i et utbyggingsprosjekt. En helt fersk dom fra Oslo tingrett, datert den 7. juni, slår fast at utbyggingsavtalen som Oslo kommune vedtok høsten 2017 for Tullinkvartalet er ugyldig «for så vist rekkefølgekravene i reguleringsbestemmelsen § 10.2 er oppstilt som vilkår for noen offentligrettslig tillatelse eller grunnlag for å kreve kontantbidrag. Ugyldigheten gjelder også Oslo kommunes forpliktelser basert på samme reguleringsbestemmelse». Oslo må dermed betale tilbake kontantbidragene på 27,3 millioner kroner som Entra-eide Tullinkvartalet AS og Universitetsgaten 7 AS, samt betale saksomkostninger på 1,87 millioner kroner.

Det er avdokat Vidar Strømme i Schjødt som har ført saken for Entras datterselskaper.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.