700 MILL.: Her, på bredden av innsjøen, vil utviklerne ha bortimot 90 boliger.
700 MILL.: Her, på bredden av innsjøen, vil utviklerne ha bortimot 90 boliger.

12 års byråkrati går mot en ende (+)

I 2008 startet det lokale utviklingsselskapet jobben med å legge til rette for 85 boliger. Nå går det mot slutten på den årelange papirmølla.

Publisert

Tele Feltutvikling har i årevis hatt planer om boligbygging langs Heddalsvatnet, tre kilometer sør for rådhuset på Notodden. Kommunen på sin side har lenge ønsket flere sentrumsnære boliger. Fylkesmannens landbruksavdeling og Statens vegvesen derimot har hatt sterke meninger i saken.

Varselet om igangsetting av reguleringsplanen for flere år siden viser at eiendommen er 120 mål stor. Nå begynner prosjektet med 80 til 90 boliger å bli mer håndfast, for utviklerne Thor H. Jacobsen og Borgar Løberg har fått signaler om at kommunen ønsker fortgang i det som skal bli Gjestrud boligfelt.

- Området skal konkurrere med de aller beste boligtomtene i det lokale markedet og skal inneholde halvparten eneboliger, og resten rekkehus og terrassehus. Det har vært et langt lerret å bleke, men i september i fjor hadde vi og de to grunneierne en oppsummering med kommuneadministrasjonen. I et notat i etterkant forventer kommunen vedtatt regulering i år og mulig oppstart i 2022. Så nå er vi optimister, sier Løberg.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.