VED SJØEN: Prosjektet ligger rett ved kaia i Holmestrand sentrum.
VED SJØEN: Prosjektet ligger rett ved kaia i Holmestrand sentrum.

Planlegger inntil 120 nye boliger

Tress Asset Management skal utvikle Bache Gabrielsens kvartal i Holmestrand. Prosjektet vil gi 100 til 120 nye boligenheter.

Publisert Sist oppdatert

Det legges til rette for en storstilt utvikling i Holmestrand, med flere store boligprosjekter på vei til markedet. Nå kaster også Tress Asset Management seg inn i kampen om boligkundene i Vestfold-byen. Sammen med AART/SJ Arkitekter og Asplan Viak har Tress Asset Management utarbeidet er reguleringsforslag for Bache Gabrielsen kvartal.

– Vi har sendt inn et reguleringsforslag for Backe Gabrielsens kvartal midt i Holmestrand sentrum. Tomten ligger fantastisk til mellom sjøkanten og den nye Holmestrand stasjon. Området ligger svært godt til rette for utvikling, og ligger bokstavelig talt på ett knutepunkt med nærheten til stasjonen. Det legges opp til ca. 12 000 kvm. bolig og næring. Vi planlegger mellom 100 og 120 nye boligenheter i prosjektet, sier Jarle Villumstad, leder av Tress Asset Management.

Kvartalet består av 6 mål tomt med eksisterende bebyggelse på kaikanten som skal rives og rehabiliteres.

– Vi søker å lage et attraktivt bygulv, med kombinasjon av næring, servering og servicetilbud, i tillegg til at vi planlegger å etablere Bache Gabrielsens Plass som en flott og opparbeidet samlingsplass i sentrum Dette er noe Holmestrand kommune har ønsket seg i mange år, sier Villumstad

Tress ønsker å fortette tomten med fem bygg, rehabilitere «Kullboden» og danne et nytt kvartal som ifølge Villumstad skal tilføre Holmestrand en urbanitet og flere innbyggere i tråd med det Holmestrand kommunes langtidsplan legger opp til.

– Leilighetene får flott sjøutsikt fra stuevinduet, sier Villumstad.

Powered by Labrador CMS