Transaksjon:

NYTT SENTRUMSPROSJEKT: Engene Hage skal stå klart om to år.

Peab kjøper boligprosjekt i sentrum

– Vi har lenge vært på jakt etter et utbyggingsprosjekt i Drammen. Det er en spennende by i rask utvikling, sier sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Peab Eiendomsutvikling har kjøpt eiendommen Engene 51 i Drammen for å bygge 33 leiligheter. Eiendommen som består av Engene 51, 53 og 57 er ferdig detaljregulert og var delvis utviklet da selskapet tok over, ifølge en pressemelding

Eiendommen ligger mellom St. Halvards gate, Engene og Kirkegårdsparken i et område med nyere og eldre boliger på Bragernes, 350 meter fra CC Drammen.

Selger er Pilares Eiendom, som også sto bak reguleringen.

- Endelig pris er ikke avgjort, og vi ønsker derfor ikke å kommentere noe ytterligere rundt kjøpesum, sier daglig leder Thomas Børnich.

I deres reguleringssak går det frem at eiendommen er snaut 2,8 mål og at det kan bygges 964 kvadratmeter boliger.

Vil være med på veksten

Administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling tar med dette kjøpet en del av den store veksten som skal skje i Drammen, og regner med å satse på flere leilighetsprosjekter i regionen.

- Som samfunnsbygger ønsker vi å være med på denne utviklingen, og Engene 51 er et fint prosjekt med god beliggenhet, påpeker han.

Blokka som skal bygges får fire etasjer med 30 leiligheter, pluss felles takterrasse over to plan. Her planlegges toroms, treroms og fireroms enheter fra ca. 36 til 80 kvadratmeter - pluss en større fireroms med egen takterrasse.

Så blir det en bygning med tre leiligheter i townhouse-stil over tre plan. Hver av disse får egen inngang, uteplass og privat takterrasse.

Peab håper å starte salget i løpet av sommeren med byggestart ved årsskiftet. Går alt eter planen blir det innflytting om drøyt to år.

CBRE var kjøpers rådgiver i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS