Aktuelt:

MR. BJØRVIKA: Paul E. Lødøen var synonymt med utbyggingen i Bjørvika.
MR. BJØRVIKA: Paul E. Lødøen var synonymt med utbyggingen i Bjørvika.

Paul E. Lødøen er død

Den tidligere NCC- og OSU-sjefen ble 73 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Paul Eirik Lødøen døde fredag i Oslo.

Lødøen var født i 1948 og hadde flere år som toppleder bak seg i næringseiendomsbransjen. Som 48-åring ble han konsernsjef i entreprenørfirmaet NCC Eeg-Henriksen, etter å ha bygget opp konsernets byggselskap fra null til halvannen milliard i omsetning på 12 år.

Paul E. Lødøen vokste opp på et gårdsbruk i Vestby. I et portrettintervju i Estate Magasin har han fortalt at han skrudde fra hverandre det meste han kom over da han var liten. Han måtte derfor bare bli ingeniør, selv om faren dyrket jord og drev skog.

- Det lå kortene. Jeg elsket det som rørte seg og ga fra seg lyd, har han selv uttalt.

Han ble tidlig vant til å jobbe og ta ansvar. Sin første sommerjobb hadde Lødøen for rederiet Den Norske Amerikalinje. Senere ble det gymnas, befalsskole og en kort karriere i Forsvaret som troppsbefal, før han tok fatt på ingeniørutdanningen. I 1973 begynte han i Selmer, hvor han ledet byggeprosjekter over hele verden.

Solid fotavtrykk

I 2002 gikk Lødøen av som konsernsjef i NCC. Deretter tok han over som administrerende direktør i Oslo S Utvikling (OSU). Som leder av Norges største byutviklingsprosjekt, var Lødøen svært sentral i transformasjonen av Bjørvika fra trafikkmaskin og containerhavn - til et av landets mest attraktive bolig- og næringsområder.

Lødøen ledet OSU til han gikk av med pensjon i 2014. Etter dette har han hatt et betydelig antall styrelederverv, blant annet for storprosjektet Oslo Airport City.

Paul E. Lødøen har formet hovedstadens ansikt utad og har satt et solid fotavtrykk etter seg.

Powered by Labrador CMS