BJØRVIKA: Slik blir neste trinn i Vannkunsten.

Skal bygge Vannkunsten Syd - for en halv milliard kroner

Oslo S Utvikling (OSU) har valgt Veidekke som entreprenør for prosjektet Vannkunsten Syd i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

Totaletreprisen lyder på 476 millioner kroner før moms, ifølge en pressemelding.

I januar ble det offentliggjort at OSU valgte Veidekke som entreprenør for prosjektet Mariakvartalet i Bjørvika, med en kontrakt verdt over én milliard kroner. Nå har partene også inngått en avtale om å bygge Vannkunsten Syd, med byggestart i september 2023.

De fem blokkene skal stå ferdig innen 2025 med til sammen 91 leiligheter, hvorav 58 er allerede solgt. Disse er priset fra 13,5 til over 35 millioner kroner.

Totalt er prosjektet på 15.500 kvadratmeter fordelt på 12.400 kvadratmeter tilhørende bolig med parkering og 3.100 kvadratmeter er næring.

Det beste tilbudet

– Veidekke hadde det beste tilbudet, og vi føler oss trygge på at de vil realisere prosjektet i tråd med våre kunders forventninger, sier administrerende direktør Lars Holm i OSU.

De står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og den første delen av boligprosjektet Vannkunsten.

Vannkunsten-prosjektet på bryggekanten i Bjørvika er utviklet i to faser. De første ni blokkene er kledd med grå Oppdal-skifer, og sto ferdig i 2021. Vannkunsten Syd består av fem nye blokker, som er tegnet i tre forskjellige størrelser og kles i Otta-skifer rust. De laveste husene ligger nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen.

Arkitektene i det danske Tegnestuen Vandkunsten er inspirert av norske gårdstun og de gamle husene ved fjordene.

Powered by Labrador CMS